Δεν κλείνει το εργοστάσιο του Ακκά – Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

Δεν κλείνει το εργοστάσιο του Ακκά - Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

Δεν κλείνει το εργοστάσιο των Κλωστηρίων του Ακκά στη Ροδόπη, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε σε δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

Το εργοστάσιο ναι μεν υπολειτουργεί, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο παλεύει και ευελπιστεί η Διοίκηση του Εργοστασίου, πως θα μπορέσει να ξεπεράσει τον κάβο και θα επανέλθει πλήρως.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα Κλωστήρια του Ακκά, Γιώργος Παρασχάκης, ανέφερε πως τους οφείλονται δεδουλευμένα από τον περασμένο Φεβρουάριο, μέχρι τον Μάϊο.

Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας από τον περασμένο Μάϊο.

«Εμείς ζητάμε από την εργοδοσία να μας καταβάλλει τους μισθούς που μας οφείλει και κατανοώντας την δεινή οικονομική θέση του εργοστασίου, δεν είμαστε πιεστικοί και ζητάμε τον μισθό του Φεβρουαρίου, γιατί δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Είμαστε 120 εργαζόμενοι και οι περισσότεροι δεν έχουμε άλλες πηγές εσόδων, παρά μόνο την εργασία μας. Μας διαβεβαιώνουν από την διοίκηση του εργοστασίου που είναι αισιόδοξοι και πως θα ξεπερασθούν οι οικονομικές δυσκολίες», τόνισε ο κ. Παρασχάκης.

Επι πλέον ανέφερε πως το εργοστάσιο είναι σε καθεστώς εξυγίανσης. Δεν παράγει την ποσότητα νήματος που παρήγαγε, ωστόσο, είναι στην παραγωγή και καλύπτει ένα αρκετό μέρος των παραγγελιών των πελατών του.

Τα Κλωστήρια του Ακκά ξεκίνησαν στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής από το 1998. Τα προβλήματα στο εργοστάσιο ξεκίνησαν από το 2012.

Πηγή: ert.gr