Διαδικτυακές αγορές απευθείας από τους παραγωγούς ξεκίνησε η Bio-Suisse στην Ελβετία

Αγορά βιολογικών προϊόντων απευθείας από τοπικούς παραγωγούς ξεκίνησε να προσφέρει στους Ελβετούς μέσα στον Ιούλιο η Bio-Suisse, αξιοποιώντας το διαδίκτυο. Μέσω της πλατφόρμας αγορών www.knospeshop.ch, η οργάνωση-ομπρέλα των Ελβετών βιοκαλλιεργητών, που καλύπτει συνολικά 32 οργανώσεις της χώρας, παρέχει απευθείας στον καταναλωτή τη δυνατότητα να αγοράσει βιολογικά φρούτα, λαχανικά, γάλα, κρέας, προϊόντα αρτοποιίας και άλλα βιολογικά τρόφιμα απευθείας από τοπικούς παραγωγούς.

Η οργάνωση για την παροχή αυτού του διαδικτυακού καλαθιού στους καταναλωτές αξιοποιεί την υποδομή, αλλά και την ικανότητα διαχείρισης των σχέσεων μεταξύ των κρίκων της αλυσίδας της Farmy, εξειδικευμένου διαδικτυακού λιανοπωλητή που παρέχει στους καταναλωτές σε όλη τη χώρα τρόφιμα που παράγονται σε τοπικό επίπεδο με έμφαση στη διαφάνεια της προέλευσης.

Η ζήτηση που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου για τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών, ήταν έντονη κατά την περίοδο κρίσης του κορωνοϊού, με τους αναλυτές της αγοράς να αναμένουν ότι το φαινόμενο των online παραγγελιών θα διατηρηθεί ακόμη και μετά από αυτήν. «Το knospeshop είναι η απάντησή μας στην αλλαγή που έχει επέλθει στο λιανεμπόριο», σχολίασε ο Balz Strasser, διευθύνων σύμβουλος της Bio-Suisse, αναφερόμενος και στα αποτελέσματα που κατέγραψαν οι διαδικτυακές αγορές κατά τη διάρκεια των lockdown. Η επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος θα κριθεί μετά τη λήξη του δοκιμαστικού τριμήνου που έχει καθορίσει η οργάνωση έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στη χώρα, το 2019, τα βιολογικά παραγόμενα τρόφιμα άγγιξαν για πρώτη φορά μερίδιο αγοράς άνω του 10%, αναφέρει το organic-market, υποστηρίζοντας ότι 7.300 εταιρείες μέχρι στιγμής σε Ελβετία και Λιχτενστάιν παράγουν σύμφωνα με τα πρότυπα «Bud» της οργάνωσης. Μάλιστα, από την περασμένη χρονιά, η Bio-Suisse ξεκίνησε διαδικασία «Στήριξης της Αγοράς» δημιουργώντας νέα κανάλια πωλήσεων, ώστε να διασφαλίσει την ύπαρξη αγοραστών για τα σταθερά αυξανόμενα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας των παραγωγών της.