Διαδοχικές σεισμικές δονήσεις προκαλούν αναστάτωση στην Ηλεία

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η πολιτική προστασία του Νομού για το ενδεχόμενο νέας σεισμικής δόνησης, καθώς οι χθεσινοί σεισμοί που συνοδεύτηκαν με βοή προκάλεσαν ανησυχία σε κατοίκους και φορείς.

Η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18.31 χθες με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κουρούτας, η δεύτερη έγινε στις 19:57 είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ και επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Αγ. Ηλία και η τρίτη που σημειώθηκε 27 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Λεβεντοχώρι.

Ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Ακης Τσελέντης εφιστά την προσοχή όλων, καθώς όπως  υποστηρίζει η περιοχή είναι διεγερμένη εδώ και καιρό. Τόνισε δε πως ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για τα δημόσια κτίρια και κυρίως τα σχολεία. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τους χθεσινούς σεισμούς, τόνισε ωστόσο ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη..Στο μεταξύ συνεδριάζει σήμερα και το ΣΤΟ Πύργου.

Πηγή: ert.gr