Δημοπρατείται η ανάπλαση των αποθηκών του Σταφιδικού Οργανισμού στη Γαστούνη

Σάρκα και οστά παίρνει η ανάπλαση των πρώην αποθηκών του Aυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού (ΑΣΟ) στη Γαστούνη, οι οποίες μετατρέπονται σε σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ελληνικών αγροτικών και μεταποιητικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στα τέλη Μαΐου δημοπρατείται το έργο επισκευής, ανακαίνισης και διατήρησης των έξι αποθηκών και του περιβάλλοντος χώρου, μετά και την πρόσφατη προκήρυξη από τον Δήμο Πηνειού ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με αρχικό προϋπολογισμό 3.350.000 ευρώ.

Οι προσφορές κατατίθενται μέχρι τις 24 Μαΐου και η αποσφράγισή τους θα γίνει στις 27 Μαΐου στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου στη Γαστούνη.

Το έργο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ύστερα από πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η προθεσμία εκτέλεσής του ορίστηκε σε δώδεκα μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Όπως είχε επισημάνει στην «ΥΧ» ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, οι αποθήκες ΑΣΟ αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να γίνει γνωστή μια σπουδαία μαρτυρία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και οικονομίας του τόπου που η χρονική της αφετηρία ανάγεται την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη και στην προσπάθειά του να προάγει την εξαγωγή προϊόντων γεωργικών και κυρίως της σταφίδας.

Με τη λειτουργία σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου ελληνικών και μεταποιητικών προϊόντων, επιχειρείται η ανάπτυξη και η ανάδειξη της αγροτικής παραγωγής, καθώς και της μεταποίησης του Νομού Ηλείας, σε συνάρτηση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα ιδρύματα αγροτικής παραγωγής. Επιπλέον, τουριστικές, γεωργικές, εμπορικές ομάδες θα έχουν μια εστία αναφοράς, επιστήμονες και τεχνολόγοι θα προβάλουν το έργο τους.