Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τακτική συντήρηση σε ποταμούς και ρέματα στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, καθώς και ο καθαρισμός του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Την πρόοδο των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αλφειού παρακολούθησε από κοντά ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Βασίλης Γιαννόπουλος, ενώ με τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Σάκη Μπαλιούκο, επισκέφθηκαν περιοχές και σημεία καθαρισμών και παρεμβάσεων. Το μεγάλο και σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης των παραποτάμιων οικισμών των δύο δήμων, αλλά και του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας, έχει ξεπεράσει σε πρόοδο το 65%, με τις εργασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Πρόκειται για μια μεγάλη εργολαβία, αρχικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, με παρεμβάσεις σε 30 και πλέον επικίνδυνα σημεία, οι οποίες έχουν λειτουργήσει όπως προβλεπόταν και έχουν προστατευτεί περιοχές που παλαιότερα, με μικρής έντασης βροχοπτώσεις, πλημμύριζαν.

Εντός των επόμενων ημερών, υπογράφεται η σύμβαση μιας νέας εργολαβίας, ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, ως συνεχιζόμενο έργο συντήρησης του ποταμού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι όποιες νέες πρόσθετες παρεμβάσεις απαιτούνται και ανακύψουν στην πορεία για την αποτροπή πλημμυρών.