Δράμα: Την ίδρυση σχολής κινηματογράφου σε καπναποθήκες ανακοίνωσε ο Ν.Παππάς

Δράμα: Την ίδρυση σχολής κινηματογράφου σε καπναποθήκες ανακοίνωσε ο Ν.Παππάς
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Με στόχο την ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων στην πόλη της Δράμας, που θα στηρίξει και το σημαντικό πολιτιστικό θεσμό του διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους (ΦΤΜΜ), υπεγράφη το μεσημέρι της Δευτέρας 4/6 στο δημαρχείο της πόλης μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλη Καρδάση και το δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο.

Ο κ. Παππάς, που βρίσκεται στην Δράμα από το πρωί της Κυριακής και είχε σειρά επαφών με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και ανθρώπους του ΦΤΜΜ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι σταθερός στόχος της Πολιτείας «είναι να στηρίξουμε την ελληνική Περιφέρεια και τους ανθρώπους της. Θεωρούμε πως στη νέα εποχή, η χώρα μας θα αναπτυχθεί μόνο αν αξιοποιήσουμε και ενισχύσουμε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική κάθε περιοχής. Και αυτό είναι κάτι κάνουμε ήδη».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Νωρίτερα, ο κ. Παππάς συνοδευόμενος από το δήμαρχο Δράμας επισκέφθηκε την παλιά καπναποθήκη Πορτοκάλογλου, στην οδό Περδίκκα, στο κέντρο της πόλης όπου μετά την εκ βάθρων ανακατασκευή της θα στεγαστεί η Σχολή Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων. Ο υπουργός επισήμανε ότι το υπουργείο θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες να στηρίξει χρηματοδοτικά αυτό το εγχείρημα ώστε όλοι μαζί να φτάσουν στον κοινό επιθυμητό στόχο. «Πρόκειται», είπε, «για ένα σοβαρό και ευγενές εγχείρημα που απαιτεί την ενότητα δυνάμεων από την κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την κοινότητα των οπτικοακουστικών παραγωγών και του κινηματογράφου. Πρόθεσή μας είναι αυτό το σύγχρονο κέντρο που θα δημιουργηθεί ν΄ αξιοποιηθεί από τους νέους ανθρώπους, να γίνει μια κοιτίδα πολιτισμού και εκπαίδευσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress