Δυτική Ελλάδα: Στο φουλ οι μηχανές κατά την προεκλογική περίοδο

Αγροτικοί δρόμοι και αντιπλημμυρικά έχουν την τιμητική τους

Προεκλογική περίοδος και οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ σε αρκετούς δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που εκσυγχρονίζουν αγροτικούς δρόμους και πραγματοποιούν αντιπλημμυρικά έργα. Άλλα έργα έχουν ξεκινήσει λίγους μήνες πριν και βρίσκονται σε εξέλιξη, άλλα είναι στο παρά πέντε για να αρχίσουν, το σίγουρο είναι πάντως πως η ύπαιθρος και τα χωριά της βρίσκονται αυτό το διάστημα στο προσκήνιο.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται έργο αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Ζαχάρως, όπου μετά την ολοκλήρωση εργασιών σε αγροτικό δρόμο στη Ζαχάρω, πραγματοποιούνται εργασίες σε τμήμα αγροτικής οδού στη δημοτική κοινότητα Μακίστου. Όπως έχει ανακοινωθεί, θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στο Ανήλιο, στο Ξηροχώρι, στο Νεοχώρι, στην Αρτέμιδα και στη Σμέρνα.

Την ίδια ώρα, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ενέκρινε τους όρους διακήρυξης για τη διενέργεια διαγωνισμού για τη βελτίωση του υφισταμένου αγροτικού δικτύου. Πρόκειται για ασφαλτοστρώσεις 500.000 ευρώ στο αγροτικό οδικό δίκτυο του δήμου, με το σχετικό κονδύλι να προέρχεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με τίτλο «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη Δημοτική Ενότητα Πύργου, προς υλοποίηση οδεύουν τρία μεγάλα έργα οδοποιίας και συγκεκριμένα στις τοπικές κοινότητες Κολιρίου, Λασταιίκων και Σκαφιδιάς, συνολικού προϋπολογισμού 398.000 ευρώ. Πρόσφατα, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, βρέθηκε στον Λόγγο του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στο Κάστρο Κυλλήνης και στο Χάβαρι του Δήμου Ήλιδας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά και να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών.

Αντιπλημμυρικά έργα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ξεκινήσει αντιπλημμυρική παρέμβαση ύψους 9,6 εκατ. ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πριν από λίγες ημέρες υπεγράφη η σύμβαση «Συντήρηση – Αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων και καθαρισμοί ρεμάτων Αιτωλοακαρνανίας» με τον ανάδοχο του έργου, η οποία περιλαμβάνει σημειακές παρεμβάσεις σε πάνω 85 θέσεις για την προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο κ. Γιαννόπουλος πραγματοποίησε επισκέψεις σε διάφορες περιοχές αρμοδιότητάς του, όπου εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα. Με την ολοκλήρωση του βασικού μέρους των εργασιών, που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία και των υποδομών συνολικά σε χωριά της Πηνείας του Δήμου Ήλιδας, συζήτησε με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Πηνείας, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηλείας και τον εκπρόσωπο του αναδόχου, για τις παρεμβάσεις που έγιναν, αλλά και για αυτές που θα ακολουθήσουν.

Αφού ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Πηνειακού Λάδωνα, ακολούθησε ενίσχυση με λιθορρυπές στα άκρα της γέφυρας και το κλείσιμο της υποσκαφής που είχε δημιουργηθεί στην είσοδο και στην έξοδό της, για την προστασία των βάθρων. Επιπρόσθετα, αποκαταστάθηκε η προσπελασιμότητα σε όλο το πλάτος της οδού, το ένα ρεύμα της οποίας (σ.σ σε τμήμα στη στροφή πριν από τη γέφυρα) είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, έγινε διευθέτηση των όμβριων υδάτων, καθώς επίσης αποκατάσταση του παράλληλου στον ποταμό αγροτικού δρόμου.