«Έφυγε» ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Ρυζιού, Λεωνίδας Κουιμτζής

Ένας άνθρωπος που έγραψε τη δική του ιστορία στο συνεταιριστικό κίνημα κι έβαλε κάτι παραπάνω από ένα λιθαράκι στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του ελληνικού ρυζιού με όρους υπεραξίας, ο Λεωνίδας Κουιμτζής, έφυγε πριν λίγες ώρες από τη ζωή.

Πρώην πρόεδρος του Α’ Αγροτικού Συνεταιρισμού Χαλάστρας και, από την περασμένη άνοιξη, επικεφαλής της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελληνικού Ρυζιού στη δημιουργία της οποίας συνέβαλε αποφασιστικά, ο Λεωνίδας έδωσε μάχες, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνή φόρα, για την ανάδειξη και την προστασία του ελληνικού ρυζιού αλλά και την ενίσχυση της θέσης και της διαπραγματευτικής δύναμης των παραγωγών.

«Η καλλιέργεια του ρυζιού είναι κουλτούρα», συνήθιζε να λέει και αυτό επανέλαβε στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε στην «ΥΧ» τον Απρίλιο του 2022 , συμπληρώνοντας ότι το ρύζι, με την κατάλληλη μέριμνα και στήριξη από την πολιτεία, «θα μπορούσε να είναι εθνικό προϊόν» και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε προσωπικά, θα θυμόμαστε την αμεσότητα, τη μαχητικότητα αλλά και το πηγαίο χιούμορ του.

Η «ΥΧ» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

H ΕΑΣ Θεσσαλονίκης αποχαιρετά τον Λεωνίδα Κουιμτζή

Ψήφισμα της ΕΔΟΡΕΛ για την απώλεια του Λεωνίδα Κουιμτζή