Το νέο Μουσείο Μαστίχας θα εγκαινιαστεί το Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 και ώρα 12:00 πμ., στο Πυργί της Χίου. Τα εγκαίνια θα τελέσει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριος Προκόπιος Παυλόπουλος. Η εφημερίδα “Ύπαιθρος Χώρα”, θα παραστεί στα εγκαίνια του μουσείου και σας επιφυλάσσει πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ.

Εγκαίνια Μουσείου Μαστίχας: Ένα έργο πνοής για την Χίο

Τη ναυαρχίδα των Μουσείων, του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, αποτελεί το νέο Μουσείο Μαστίχας. Σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, το συγκεκριμένο Μουσείο αποτελεί το μεγαλύτερο Μουσείο, στην κατηγορία του, σε ολόκληρο το Αιγαίο καθώς το μεγαλύτερο από όσα έχει αναλάβει να κατασκευάσει το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας.

Εγκαίνια Μουσείου Μαστίχας: Ένα έργο πνοής για την Χίο

Πρόκειται για ένα μουσείο, μέσα από το οποίο η Μαστίχα, λαμβάνει το επίπεδο προβολής που της αρμόζει, κάτι που θα το καταστήσει μοναδικό τόσο για τον επισκέπτη όσο και για τους μόνιμους κατοίκους της Χίου. «Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, Η μαστίχα πρωταγωνιστεί σε έναν μοναδικό χώρο. Επιτέλους ένα θεματικό μουσείο, έργο πνοής για την Χίο», σχολίασε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γιώργος Τούμπος. Το Μουσείο, το έχουν επισκεφθεί προς το παρόν μόνο στελέχη της διοίκησης της Ε.Μ.Χ..

Να αναφέρουμε επίσης ότι, στα εγκαίνια θα παραβρεθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Επίσης όπως έγινε γνωστό, από τη Νέα Δημοκρατία θα παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς και οι βουλευτές Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας και Κώστας Γκιουλέκας.