Έκλεισε το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο στο αιγοπρόβειο

Στο 1,60 € το κιλό το συμβατικό πρόβειο γάλα και στο 1,00 € το κιλό το συμβατικό γίδινο γάλα ανέρχονται οι τιμές, σύμφωνα με τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συνεταιρισμού:

«Ενόψει της νέας Γαλακτοκομικής περιόδου, ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών”, μετά από διαπραγμάτευση για την διάθεση τόσο του συμβατικού όσο και του βιολογικού αιγοπρόβειου γάλακτος της Ομ.Παραγωγών του Συν/σμού, επέλεξε να συνεργαστεί για την γαλακτοκομική περίοδο 2022 -2023 με την γαλακτοβιομηχανία ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ.

Οι τιμές διάθεσης οι οποίες συμφωνήθηκαν ανέρχονται στο 1,60 € το κιλό για το συμβατικό πρόβειο γάλα και στο 1,00 € το κιλό για το συμβατικό γίδινο γάλα.

Οι παραπάνω τιμές προσαυξάνονται 0,02 λεπτά αντίστοιχα για το βιολογικό γάλα.

Ο Γ.Α.Σ.Ι θα συνεχίσει παράλληλα την στήριξη των μελών του προμηθεύοντας αυτούς με ζωοτροφές άριστης ποιότητας αλλά και παρέχοντας επιστημονική στήριξη τόσο για την διατροφή και την υγιεινή του ζωικού κεφαλαίου.

Κοινή πεποίθησή μας είναι η ενδυνάμωση της ομάδας των αιγοπροβατοτρόφων του Συν/σμού με την είσοδο και νέων παραγωγών προκειμένου να αυξηθεί η ποσότητα εισκόμισης γάλακτος, κάτι το οποίο θα αυξήσει την διαπραγματευτική μας ικανότητα πάντα προς όφελος των παραγωγών».

ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ: Με αυξημένες τιμές άνοιξε τη σεζόν η Μαγνησία