Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ωρίμανσης νέων επιχειρηματικών ιδεών

-Διαφήμιση-

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γωνιά Ξάνθης, διοργανώνει το Stage One 48 |Fast-track Business Bootcamp, ένα ταχύρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ωρίμανσης νέων επιχειρηματικών ιδεών σχεδιασμένο από την Innovation Farm.

Ομάδες εν δυνάμει επιχειρηματιών, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτών, αναπτύσσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου προϊόντος ή υπηρεσίας  μέσω έρευνας, αξιολόγησης και ανάπτυξης επιχειρηματικού πλάνου με απώτερο στόχο τη βιώσιμη υλοποίησή τους. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη σύντομη  στοχευόμενη παρουσίαση (pitching) των προτάσεων σε επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό.

Τα οφέλη από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι τα ακόλουθα: Ένα πλήρως αναπτυγμένο επιχειρηματικό σκεπτικό για την υλοποίηση και τη βιωσιμότητα της ιδέας, το οποίο μπορεί να παρουσιαστεί σε εν δυνάμει επενδυτές, πελάτες και λοιπούς ενδιαφερόμενους.

Απόκτηση πολύτιμων εργαλείων, δεξιοτήτων και γνώσεων, με άμεση εφαρμογή σε μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια. Δια ζώσης επαφή με επιχειρηματίες οι οποίοι ως μέντορες, θα φέρουν σε επικοινωνία τους ενδιαφερόμενους με κατάλληλο δίκτυο επαγγελματιών συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των νεοφυών ιδεών και της επιχειρηματικής κουλτούρας. Δυνατότητα συμμετοχής στο EBG, την Εικονική Επιχειρηματική Θερμοκοιτίδα (Virtual Business Incubation) της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. για περαιτέρω επιχειρηματική υποστήριξη.

Το 10ήμερο πρόγραμμα

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016
Συνεντεύξεις-ακροάσεις για την επιλογή των κατάλληλων ομάδων.

Σαββάτο 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
Έμφαση στην έρευνα των αναγκών, την εξέταση της καινοτομίας του σκεπτικού, τις τεχνολογικές τάσεις, τα έσοδα, το οικονομικό μοντέλο,  το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και το βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο κατά την εισαγωγή στην αγορά.

Δευτέρα 17 – Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016
Προετοιμασία της ομάδας και ανάπτυξη του επιχειρηματικού πλάνου με τη βοήθεια μεντόρων.

Σαββάτο 22 & Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016
Έμφαση στην ανάπτυξη του προϊόντος ή της υπηρεσίας,  παρουσίαση της επιχειρηματικής ιδέας σε επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό.

Μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες ή μεμονωμένα άτομα, εν δυνάμει επιχειρηματίες, (ανεξαρτήτου ηλικίας ή οικογενειακού δεσμού). Το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει έως 12 ομάδες, αποτελούμενες το πολύ από 4 άτομα.Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι η Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016.

Για πληροφορίες και εγγραφές εδώ

-Διαφήμιση-