Έκθεση εικαστικών έργων παιδιών από νησιωτικές περιοχές της χώρας

Την έκθεση με τίτλο «χίλια παιδιά μέσα στο τίμιο αγέρι», διοργανώνει ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς από τις 11-17 Ιουνίου

Έκθεση εικαστικών έργων παιδιών από νησιωτικές περιοχές της χώρας

Εικαστική έκθεση έργων παιδιών νησιωτικών κοινοτήτων της χώρας μας, διοργανώνεται στον χώρο του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στην Αθήνα. Στόχος της έκθεσης είναι να υποστηρίξει τους σκοπούς της Ομάδας Αιγαίου, η οποία συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής νησιωτικών κοινοτήτων του Αιγαίου, υποστηρίζοντας δράσεις στους τομείς της υγείας και των υποδομών.

χίλια παιδιά μέσα στο τίμιο αγέρι

Περισσότερα από 80 παιδιά από έξι νησιά του Αιγαίου (Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Φούρνοι, Χάλκη) ενθαρρύνθηκαν να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή παρατηρώντας και ζωγραφίζοντας το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Μικρά ζωγραφικά έργα νησιωτικού τοπίου

Έκθεση εικαστικών έργων παιδιών από νησιωτικές περιοχές της χώραςΗ πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ομίλου Πειραιώς, διά του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, με την Ομάδα Αιγαίου όσον αφορά την προαγωγή του πολιτισμού, της ιστορικής μνήμης και της τοπικής ιστορίας σε ακριτικές νησιωτικές κοινότητες της χώρας μας.

Η έκθεση παρουσιάζεται επίσης με την ευκαιρία του εορτασμού του 2016 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, ως Έτους Πολιτιστικού Τοπίου και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.