Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι αγρότες του Πηνειού με τη στήριξη του δήμου

Νέες προοπτικές προστασίας, ενίσχυσης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων της Ηλείας εκτιμάται πως θα δώσει η οργάνωση των καλλιεργητών σε ομάδες παραγωγών, υπό την ομπρέλα ενός αγροτικού συλλόγου, που σχεδιάζει ο Δήμος Πηνειού. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι πολλά, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, και η δημιουργία ενός ισχυρού και αποτελεσματικού αγροτικού μετώπου εκτιμάται πως θα αποτελέσει «ανάχωμα» στο δυσμενές περιβάλλον που καλούνται να δραστηριοποιηθούν.

Ο Δήμος Πηνειού εξέφρασε τη στήριξη της εν λόγω προσπάθειας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ενημέρωσης, αλλά και δίνοντας χώρο, γραμματειακή και επιστημονική υποστήριξη στους παραγωγούς. Όπως αναφέρει στην «ΥΧ» ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Πηνειού, Γεώργιος Γεωργιόπουλος, η δημιουργία ενός αγροτικού συλλόγου και εν συνεχεία ομάδων παραγωγών, αποτελεί μονόδρομο για τη στήριξη των παραγόμενων στην περιοχή προϊόντων.

«Λόγω του κορωνοϊού, οι αγρότες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και χρειάζονται στήριξη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν. Είναι χρεωμένοι και είναι αβέβαιο αν θα μπορέσουν να φυτέψουν τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Τα κηπευτικά, παραμένουν στα θερμοκήπια αδιάθετα, αφού ο μεγαλύτερος πελάτης, ο κλάδος εστίασης, παραμένει κλειστός».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιόπουλο, με έναν ενιαίο σύλλογο, οι παραγωγοί θα αποκτήσουν φωνή και θα διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες παραγωγής, μεταποίησης και διάθεσης των προϊόντων τους. Ήδη, στο Πρωτοδικείο έχουν κατατεθεί από δικηγόρο τα απαραίτητα έγγραφα και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθούν ομάδες παραγωγών, ανά είδος και εποχή καλλιέργειας.