Ένωση αποκλειστικά για τα βιολογικά κρασιά ετοιμάζουν στη Χιλή

Ένωση για το βιολογικό κρασί σχηματίζουν οινοποιοί της Χιλής, βλέποντας τη ζήτηση να αυξάνεται στην κατηγορία, καθώς η αγορά επανέρχεται από την πανδημία.

Πρόκειται για πρωτοβουλία έξι οινοποιείων, η οποία στοχεύει στην από κοινού προώθηση των βιολογικών κρασιών της Χιλής, εξηγεί στο Drinks Business, o Jaime Valderrama, διευθύνων σύμβουλος του Vina Miguel Torres. Το συγκεκριμένο οινοποιείο μαζί με τα Vina Emiliana, Odfell, και Koyle, βρίσκεται μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Ένωσης.

Το εγχείρημα, κατά τον ίδιο, θα έχει και τη στήριξη της Ένωσης Κρασιών της Χιλής, η οποία εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος της οινοπαραγωγής της χώρας, πρωτίστως σε ό,τι αφορά σκοπούς προώθησης. Όμως, η έμπνευση ήρθε από πολύ πιο μακριά, και συγκεκριμένα από τους Βιολογικούς Αμπελοκαλλιεργητές της Νέας Ζηλανδίας (OWNZ), τους οποίους μάλιστα συμβουλεύτηκαν για να «τρέξουν» αυτή την προσπάθεια.

«Η δουλειά άνθησε, ειδικά για τα βιολογικά κρασιά, μετά τη χαλάρωση των σχετιζόμενων με την πανδημία περιορισμών διεθνώς» εξηγεί, υπενθυμίζοντας τα περσινά προβλήματα, αφού τα προϊόντα τους τοποθετούνταν περισσότερο σε εστιατόρια. Τα φυσικά, όπως και τα βιολογικά κρασιά εμφανίζουν περισσότερη ζήτηση κι εκεί βρίσκεται η ανάπτυξη σε ΗΠΑ, ΕΕ, Ην. Βασίλειο και Κορέα, πρόσθεσε, αφού οι καταναλωτές είναι πιο συνειδητοποιημένοι για τα βιολογικά και το περιβάλλον, εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο σχηματίζεται αυτή η Ένωση.

Ειδικότερα για τις ευρωπαϊκές εισαγωγές βιολογικού οίνου, η Χιλή μαζί με την Αργεντινή αποτέλεσαν τους κύριους προμηθευτές το 2020, με μερίδια 43% και 37% αντίστοιχα, ενώ, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι εισαγόμενες ποσότητες αυξήθηκαν κατά 4,6%, αναφέρει στη φετινή ανάλυσή της η Κομισιόν.