Επί ποδός πολέμου για τη σταφίδα

Τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων, για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στον πρωτογενή τομέα και τη συνέχιση της παραγωγής ενός προϊόντος με μεγάλη διατροφική αξία, αποφάσισαν από κοινού οι παραγωγοί σταφίδας της Ηλείας, καθώς και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων διάφορων περιοχών της Πελοποννήσου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Όπως επισημάνθηκε σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Μαγούλας, ζητούμενο παραμένει η επίλυση των προβλημάτων των σταφιδοπαραγωγών από την κυβέρνηση όπως πράττει και σε άλλους κλάδους, όπως της βιομηχανίας. Παράλληλα, παραθέτουν τις προτάσεις τους που έχουν κατατεθεί εδώ και καιρό σε όλους τους, αρμόδιους και δίνουν ουσιαστικά εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημα της σταφίδας.

Όπως επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, «η κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσει η σταφίδα να δοθεί σε δομές του κράτους, στον στρατό, σε σχολεία και νοσοκομεία, για να μην υπάρχουν αποθέματα. Από ό,τι φαίνεται, προσπαθούν να μας βγάλουν από την παραγωγή και εμείς θα προσπαθήσουμε μέσα από τον αγώνα να κρατήσουμε το προϊόν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, υπογράμμισε πως το αγροτικό κίνημα έχει τη δυνατότητα, μέσα από τις κινητοποιήσεις και τον συντονισμό της δράσης του, να μπορέσει να εξασφαλίσει τιμή στον παραγωγό που να του αφήνει ένα βιώσιμο εισόδημα για να συνεχίσει την καλλιέργειά του.