Επιμένοντας βιολογικά και ποιοτικά

Η Σοφία και ο Θανάσης Καραμάνος ήταν από τους πρώτους βιοκαλλιεργητές στην Ελλάδα και από το 1995 μέχρι σήμερα, με συνέπεια και επιμονή, δημιούργησαν μία από τις πλέον αξιόπιστες επιχειρήσεις βιολογικών προϊόντων στην Αργολίδα, έχοντας επεκταθεί και στην Αρκαδία. «Το να είμαστε αγρότες και παραγωγοί βιολογικών προϊόντων ήταν επιλογή ζωής», δήλωσε στην «ΥΧ» η Σοφία Καραμάνου.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Θανάσης έφυγε από τη ζωή, όμως, η Σοφία δεν το έβαλε κάτω. Δεν έκανε ούτε βήμα πίσω από την αρχική απόφαση του ζευγαριού να προχωράνε υπηρετώντας την ποιότητα. Εκείνο που άλλαξε, έστω και προσωρινά, είναι η μείωση των δραστηριοτήτων. Η παραγωγή στο Ναύπλιο, αλλά και στα Ίρια Αργολίδας μένει σταθερή και στις Δαβιές του Μαινάλου στην Αρκαδία περιορίστηκε αυτήν τη χρονιά μόνο στην παραγωγή πατάτας. Στην πολυετή πορεία της επιχείρησης, το κράτος απουσιάζει και αυτό αποτελεί μόνιμα ένα πρόβλημα χωρίς λύση.

Η Σοφία Καραμάνου τόνισε ότι «το ζητούμενο δεν είναι να πάρεις την επιδότηση, αλλά αυτά τα χρήματα να μπορέσουν να σε βοηθήσουν με τέτοιον τρόπο, ώστε να καταφέρεις να ανεβάσεις την απόδοση της επιχείρησής σου».

-Διαφήμιση-