Επλήγησαν καλλιέργειες στον Νομό Ροδόπης

Επλήγησαν καλλιέργειες στον Νομό Ροδόπης

Τρίωρη καταρρακτώδης βροχή έπληξε την Τρίτη 14/6 χωριά στον Δήμο Αρριανών του Νομού Ροδόπης προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σπίτια, καλλιέργειες, γεωργικά μηχανήματα, επιβατηγά αυτοκίνητα, που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Ο καπνοπαραγωγός Καπουσούζ Χαλήλ μεταφέρει στο ypaithros.gr ότι παρασύρθηκαν γεωργικά μηχανήματα στον Δοκό από χείμαρρο που ξεχείλισε. «Στην Βραγιά που είναι κάμπος προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στα χωράφια και είναι πλημμυρισμένα νερό. Οι καλλιέργειες είναι βαμβάκι, μπάμιες, κηπευτικά».

Επλήγησαν καλλιέργειες στον Νομό ΡοδόπηςΕπίσης, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε καπνοχώραφα στον Δοκό, την Φιλύρα και το Καλλυντήριο. Μεγάλα προβλήματα και ζημιές παρουσιάζουν οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και το ζωικό κεφάλαιο. Οι κάτοικοι στον Άρατο λένε χαρακτηριστικά ότι πρώτη φορά έριξε τόσο νερό. Επίσης, στο χωριό Λαμπρό έριξε το βράδυ της Δευτέρας 13/6 χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού.

Οι κάτοικοι ζητούν να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν στην φυτική παραγωγή από τον ΕΛΓΑ. Ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ ζητάει να καταγραφούν οι ζημιές από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αρριανών και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ σε οικοσυσκευές, σπίτια, κινητή και ακίνητη περιουσία των δημοτών προκειμένου να αποζημιωθούν τάχιστα από τα αρμόδια υπουργεία.

Μ.Α.