Έρευνα: Στα 25 δισ. δολάρια η αξία της παγκόσμιας αγοράς βιολογικού κρασιού έως το 2030

Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της εταιρείας έρευνας αγοράς InsightAce Analytic, η παγκόσμια αγορά βιολογικού κρασιού αποτιμάται στα 9,84 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και αναμένεται να φτάσει τα 25,07 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 11,3% κατά την περίοδο εκτίμησης (2022-2030).

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα φυσικά και βιολογικά αγροδιατροφικά προϊόντα έχουν γνωρίσει σημαντική παγκόσμια αύξηση απήχησης κατά την τελευταία δεκαετία, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων γενεών.

Οι τελευταίοι δείχνουν να ανησυχούν περισσότερο για τις συμβατικές αγροτικές πρακτικές που περιλαμβάνουν τα χημικά, κάτι που αποτελεί τον κύριο παράγοντα μετατόπισης της παγκόσμιας ζήτησης υπέρ των βιολογικών τροφίμων και ποτών. «Στη βιομηχανία ποτών, το βιολογικό κρασί αυξάνει τη δημοτικότητά του, ειδικά σε χώρες που καταναλώνουν κρασί, όπως η Αυστραλία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Αργεντινή, η Νέα Ζηλανδία κ.λπ.», σημειώνει η InsightAce Analytic.

«Η αγορά βιολογικού κρασιού προβλέπεται να αναπτυχθεί με ευνοϊκούς όρους, λαμβάνοντας ώθηση από τις βιώσιμες αμπελουργικές πρακτικές και την ελάχιστη επεξεργασία στα στάδια της οινοποίησης.

Η ζήτηση για βιολογικά κρασιά αυξάνεται, επίσης, επειδή παρασκευάζονται με γηγενείς ζυμομύκητες και είναι απαλλαγμένα από χημικές ουσίες, όπως το θείο. Η καταναλωτική ζήτηση έχει ανοίξει τον δρόμο για την επέκταση της αγοράς βιολογικών κρασιών κατά την προβλεπόμενη περίοδο».