Εργοστάσιο γάλακτος «Πρώτο» – Μαίνεται η δικαστική διαμάχη της νυν και της απερχόμενης διοίκησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική διαμάχη μεταξύ της σημερινής και της προηγούμενης διοίκησης του εργοστασίου παστεριώσεως Γάλακτος «Πρώτο» του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Περιφέρειας Πατρών.

Μετά τις διώξεις που έχουν ασκηθεί και αφορούν τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης και απιστίας εναντίον τεσσάρων προσώπων, μελών της οικογένειας Καϊμακά, που είχε για χρόνια τα ηνία του συνεταιρισμού, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Πελοπόννησος», τούς επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και χρηματικές εγγυήσεις.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, μετά το τέλος της πολύωρης ανάκρισης που έγινε για μία από τις ποινικές διώξεις με επίκεντρο τη διαχείριση του πατρινού εργοστασίου γάλακτος, επιβλήθηκε στον πατέρα Καϊμακά και στους δύο γιους του ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο πρώτος καλείται να καταβάλει χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και οι άλλοι δύο από 3.000 ευρώ ο καθένας. Στη σύζυγο δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος. Σύμφωνα με τη σημερινή διοίκηση του εργοστασίου, από το 2000 ο συνεταιρισμός εμφανίζεται να σταμάτησε τη χρήση οχημάτων του για τη συλλογή του γάλακτος από μέλη και συνεργαζόμενους παραγωγούς και ανέθεσε το έργο αυτό σε επιχειρήσεις που ανήκαν σε συγγενικά πρόσωπα μελών της διοίκησης, με αμοιβές πολλαπλάσιες της αγοράς.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο δικηγόρος της παρούσας διοίκησης του «Πρώτο», Θάνος Αμπατζής, υποστηρίζει πως η οικογένεια του κ. Καϊμακά έχει ζημιώσει τον συνεταιρισμό για 6,5 εκατ. ευρώ, μέσω εταιρείας συμφερόντων της συζύγου του και στη συνέχεια των παιδιών του. Την υπεράσπιση του πρώην προέδρου του συνεταιρισμού έχει αναλάβει ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος στο παρελθόν έχει χαρακτηρίσει συκοφαντικές και ψευδείς από την αρχή μέχρι το τέλος τις μηνύσεις σε βάρος του Βασίλη Καϊμακά και των γιων του.