«Έξυπνοι» αισθητήρες μειώνουν έως και 50% το μαύρισμα στις πατάτες

«Έξυπνοι» αισθητήρες μειώνουν έως και 50% το μαύρισμα στις πατάτες

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Η SmartSpud δεν βγάζει στην αγορά ακόμα μια πατάτα της σειράς. Με την πρώτη χρήση, σύμφωνα με την εταιρεία αισθητήρων για αγροτικά προϊόντα aaggrrii, μειώνει από 10% έως και 50% τυχόν μαύρισμα και χτυπήματα στο προϊόν.

Έξυπνους αισθητήρες δημιούργησε η καναδική εταιρεία aaggrrii για ευπαθή προϊόντα, όπως η πατάτα, που αναβαθμίζουν συνολικά την τεχνολογία αυτή στην αγροτική παραγωγή.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια συνεχούς έρευνας ώστε η aaggrrii να εξελίξει δύο ολοκληρωμένους αισθητήρες, σχεδιασμένους να ποσοτικοποιούν και να εντοπίζουν τις ζημιές που σημειώνονται κατά τη συλλογή, τον χειρισμό και τη συσκευασία, παράγοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, και να υποδεικνύουν την έκταση της έκθεσης των προϊόντων σε πιέσεις ή/και σε χτυπήματα.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Οι νέοι αισθητήρες διαθέτουν βελτιωμένο ρυθμό δειγματοληψίας και φάρους Bluetooth για ασύρματη παρακολούθηση. Μια νέα πύλη πελάτη, η αλληλεπίδραση με tablet, καθώς και η ενσωμάτωση λήψης φωτογραφιών, βελτιώνουν περαιτέρω την εμπειρία του χρήστη.

Η ανάλυση γίνεται σε τρία επίπεδα:

  1. Παραγωγή: Από το έδαφος έως τη συγκομιδή και τη μεταφορά με φορτηγά, η ανακάλυψη της αιτίας που προκαλούνται χτυπήματα αποτελεί το πρώτο βήμα για τη διαχείρισή τους.
  2. Μεταποίηση: Οι μηχανικές διαδικασίες προκαλούν δαπανηρές ζημιές που μπορούν να αποφευχθούν με τη μέτρηση, τον εντοπισμό και την απομόνωσή τους.
  3. Αποθήκευση: Είναι ένα ευάλωτο στάδιο κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος. Ο παραγωγός πρέπει να δράσει προληπτικά, προτού γίνουν καταστροφικά τα χτυπήματα.
-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress