Στο φάσμα της πείνας 200 παιδιά στον Πύργο Ηλείας

Στο φάσμα της πείνας φαίνεται πως ζουν περισσότερα από 200 παιδιά μικρής ηλικίας στον Δήμο Πύργου, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό και απέραντη θλίψη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, τα παιδιά αυτά καθημερινά δεν έχουν την ευχέρεια να προμηθεύονται κάποιο πρωινό γεύμα, ενώ αδυνατούν ή δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Οι επιπτώσεις της φτώχειας έχουν επεκταθεί και στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό και στα μεσαία κοινωνικά στρώματα, λόγω της ανεργίας και της ανεπαρκώς ή καθόλου πληρωμένης εργασίας. Για την κατάσταση που βιώνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει ενημερωθεί ο δήμαρχος της πόλης, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη στήριξη των οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχειας.

Συνάντηση με UNICEF

Μία από αυτές είναι η συνάντηση με εκπροσώπους της Unicef για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, ώστε να δοθεί βοήθεια στα παιδιά του δήμου που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης. Επιπλέον, ζητήθηκε από όλους τους διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να τους αποστείλουν τους αριθμούς των μαθητών που μένουν χωρίς φαγητό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο Πύργος είναι μία πόλη με χαμηλό εισόδημα, λόγω της υποβάθμισης που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της έλλειψης βιομηχανιών, σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πολλών μεγάλων δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και του σημαντικού πλήγματος της αγροτικής παραγωγής λόγω των πυρκαγιών.

Σε μια προσπάθεια στήριξης των οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών, έχουν εξοικονομηθεί χρήματα από τον τρέχοντα προϋπολογισμό του δήμου για το 2021, τα οποία σε συνεργασία με τη μαθητική κοινότητα θα βρεθεί τρόπος, ώστε να φτάνει η επιθυμητή βοήθεια στα παιδιά, πάντα με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Επίσης, από τον δήμο και τις φετινές γιορτές θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα, μοιράζοντας 30.000 τρόφιμα, με τα 10.000 εξ αυτών να καλύπτονται από τη Μητρόπολη και τα υπόλοιπα 20.000 από τον δήμο, με βάση τις καταστάσεις της πρόνοιας, ενώ θα προσφέρουν στα ορεινά χωριά δεματάκια με γλυκά και παιχνίδια στα παιδιά.