Γ. Τσιρώνης: Να αποτελέσει ο πρωτογενής τομέας μοχλό για την ανάπτυξη του Έβρου

Συμμετοχή του Γ. Τσιρώνη, στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Πελοπόννησο 

Σε διημερίδα που διοργάνωσε η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα, με θέμα «Στρατηγικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στον Νομό Έβρου», παρευρέθηκε την Τετάρτη  8 Μαρτίου ο Αν. Υπουργός Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης.

Η διημερίδα είχε στόχο να συγκεντρώσει σε ένα γόνιμο διάλογο επιστήμονες, εκπροσώπους επιχειρήσεων και συνεταιρισμών, ερευνητές, εκπροσώπους της πολιτείας και αγρότες, για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη πρωτογενή παραγωγή της περιοχής και ιδίως τον κλάδο της κτηνοτροφίας. Η διημερίδα αποσκοπούσε με το συνδυασμό εισηγήσεων σε θέματα  καινοτομίας, έρευνας, καλών πρακτικών, συνεργασιών, χρηματοδοτικών εργαλείων και θεσμικών παρεμβάσεων, να συντελέσει στη δημιουργία προτάσεων για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Αν. Υπουργός αξιολόγησε ως εξαιρετική προσπάθεια την ημερίδα του ΔΠΘ και τόνισε ότι εξαιτίας της σημαντικής γεωπολιτικής θέσης της περιοχής ο πρωτογενής τομέας θα πρέπει να αποτελέσει μοχλό για την ανάπτυξή της. Επεσήμανε ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα για την ανάπτυξη, χωρίς τη συνεργασία  δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και χωρίς τη δημιουργία νέου οράματος από τη νέα γενιά. Ο Γιάννης Τσιρώνης άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις των εκπροσώπων του νομού για τα προβλήματα της περιοχής και δεσμεύτηκε να βοηθήσει με θεσμικές παρεμβάσεις για την επίλυσή τους.