Γαλλία: Ποδαρικό με τη μεγαλύτερη διοργάνωσή της προσδοκά η Millesime Bio για το 2024

Η διεθνής διοργάνωση για τον τομέα του βιολογικού οίνου και των οινοπνευματωδών ποτών Millesime Bio 2024 αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της τον προσεχή Ιανουάριο. Στις 22-23 του μήνα θα διεξαχθεί η ψηφιακή της έκδοση, για να ακολουθήσει στις 29-31 Ιανουαρίου η φυσική διοργάνωση στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονπελιέ της Γαλλίας.

Οι διοργανωτές, που γιορτάζουν φέτος 30 χρόνια από την πρώτη –πολύ μικρής, τότε, κλίμακας– έκθεση, έχουν προγραμματίσει μία σειρά από νέες πρωτοβουλίες και προσδοκούν το επερχόμενο διεθνές εμπορικό γεγονός, το οποίο αναμένει 1.500 εκθέτες και περίπου 11.000 επισκέπτες, να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, θα εκπροσωπηθούν όλες οι οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας, ενώ θα υπάρχουν επιλεγμένοι παραγωγοί από ακόμη 20 χώρες για τον συγκεκριμένο τομέα.

Παράλληλα, ξεχωριστά τμήματα θα υπάρχουν για τους τομείς της βιολογικής μπύρας, του μηλίτη και των οινοπνευματωδών.

Τη διοργάνωση θα πλαισιώσουν δράσεις και εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων εκείνη για την 100ή επέτειο των βιοδυναμικών καλλιεργειών, καθώς και ο νέος διαγωνισμός επιβράβευσης των αμπελοκαλλιεργητών που δεσμεύονται ως προς τη βιοποικιλότητα.