Το Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού στο 1ο διεθνές συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων

spilaio-geoparkou-xelmou
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο «Παγκόσμια Γεωπάρκα Unesco Ελλάδας – Κύπρου», με θέμα την «ανάδειξη και αξιοποίηση της γεωλογικής και φυσικής κληρονομιάς και τοπική ανάπτυξη», συμμετείχε το Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη της σημασίας του νέου προγράμματος της UNESCO «UNESCO Global Geoparks» και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, ιδεών και προτάσεων για τη διαμόρφωση μιας νέας τουριστικής και περιηγητικής κουλτούρας, που βασίζεται στην υπεύθυνη διαχείριση και αξιοποίηση των περιβαλλοντικών πόρων και την επίλυση προβλημάτων σε θέματα προστασίας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η οικολογική αξία της περιοχής Χελμού-Βουραϊκού, όσον αφορά τον πλούτο της χλωρίδας, είναι τεράστια.

Αξιόλογη είναι και η πανίδα της περιοχής, που συμπεριλαμβάνει σημαντικό αριθμό εντόμων, αμφιβίων, ερπετών, πουλιών και θηλαστικών. Τα είδη αυτά, με υψηλό ποσοστό ενδημισμού, αποτελούν μέρος της παγκόσμιας βιολογικής κληρονομιάς.

Μέσα από διαλέξεις και στρογγυλά τραπέζια παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO, ενώ συζητήθηκαν και ορθές πρακτικές και βέλτιστες προσεγγίσεις από το δίκτυο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress