Γιορτάστηκαν τα «Χελιδονίσματα» στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Γιορτάστηκαν τα «Χελιδονίσματα» στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ήρθε η άνοιξη και μαζί με αυτήν και τα αγαπημένα μας χελιδόνια! Έπειτα από το μεγάλο και δύσκολο ταξίδι τους επέστρεψαν στην Ελλάδα για να φωλιάσουν και να αναπαραχθούν.

Στις 19 και στις 20 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για τα χελιδονίσματα στα δυο Κέντρα Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης και συμμετείχαν συνολικά 28 μαθητές. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα χελιδόνια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά το μεταναστευτικό τους ταξίδι, μέσα από μια παρουσίαση. Στη συνέχεια έφτιαξαν φωλιές από πηλό για τους ανοιξιάτικους επισκέπτες μας, τα Λευκοχελίδονα. Οι φωλιές που κατασκευάστηκαν από τα παιδιά, ήταν αντίγραφα των φωλιών που κατασκευάζουν τα ίδια τα χελιδόνια και το ίδιο λειτουργικές.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου επισκέφτηκαν το δασάκι της Κεραμωτής, όπου το προσωπικό του Κέντρου Πληροφόρησης, είχε ετοιμάσει ένα υπέροχο περιβαλλοντικό παιχνίδι.

Kαι τα δύο σχολεία μαζί με τους ξεναγούς του Φορέα Διαχείρισης επισκέφτηκαν τον υγρότοπο για να γνωρίσουν από κοντά τις σπάνιες ομορφιές του Εθνικού Πάρκου και με το τηλεσκόπιο παρατήρησαν τα διάφορα είδη πτηνών που ζουν στις λιμνοθάλασσες της περιοχής.

Στη χώρα μας,  έχουμε πέντε είδη χελιδονιών το Λευκοχελίδονο, το Σταυλοχελίδονο, το Μιλτοχελίδονο, το Βραχοχελίδονο και το Οχθοχελίδονο, τα οποία διαφέρουν ως προς το σχήμα, το χρώμα, τον τρόπο που κάνουν την φωλιά τους και το μέρος που τα συναντάει κανείς.

Τα «Χελιδονίσματα» είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για το πρώτο καλωσόρισμα στα χελιδόνια.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress