Γιορτή φράουλας στη Νέα Μανωλάδα

Γιορτή φράουλας στη Νέα Μανωλάδα

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας συμμετέχουν στην 5η γιορτή φράουλας, που διοργανώνουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μανωλάδας «Ελπίζω», θέλοντας να προβάλλει τον πρωτογενή τομέα και την ντόπια παραγωγή φράουλας που καλλιεργείται στην περιοχή.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 21.30 στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Μανωλάδας και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν διάφορα εδέσματα από φράουλα, να απολαύσουν τις δημιουργίες του γνωστού σεφ Γιώργου Τσούλη και του chef club και να διασκεδάσουν με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα.

Όπως υπογραμμίζουν η Π.ΕΝ.Α. και η Ε.Ν.Α. Ηλείας, με αφορμή την διοργάνωση της γιορτής, η ανάπτυξη της καλλιέργειας της φράουλας στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας οφείλεται στην εργατικότητα και στην προοδευτικότητα των αγροτών της περιοχής.

«Αποτελεί δε τρανή απόδειξη ότι μέσα από τις δύσκολες και ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν στον αγροτικό τομέα ο καλύτερος τρόπος για τη διασφάλιση του γεωργικού εισοδήματος είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων και η από κοινού διάθεση από τις Ομάδες Παραγωγών» αναφέρουν χαρακτηριστικά.