«Γολγοθάς» ξανά για τους κατοίκους ο Εύηνος

Το πρώτο «καμπανάκι» χτύπησε ο Εύηνος ποταμός, μετά και την κατάρρευση με τις πρώτες βροχές του πρόχειρου περάσματος στο ύψος Ευηνοχωρίου, θέτοντας προ των ευθυνών του το υπουργείο Υποδομών για την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών αποκατάστασης της επικοινωνίας του ποταμού.

Αν και η παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αποκατάσταση του προσωρινού περάσματος ήταν άμεση, εντούτοις ο φόβος των κατοίκων της περιοχής ολοένα και μεγαλώνει, δεδομένου ότι οι εργασίες από το υπουργείο που έχει αναλάβει την κατασκευή της γέφυρας και του προσωρινού περάσματος δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου, Όλγα Δασκαλή, όσο αργεί η επίσπευση της κατασκευής προσωρινής λύσης, πόσω μάλλον της μόνιμης, τόσο όλοι θα είναι έρμαια των καιρικών φαινομένων, ακόμα και των πιο ήπιων.

«Όλη η περιοχή βρίσκεται σε αδιέξοδο. Εκατοντάδες συμπολίτες αναγκάζονται να διανύσουν διπλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στη δουλειά τους και στα σπίτια τους. Τα έργα για τη δημιουργία προσωρινής λύσης προβλέπεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Ακόμα, όμως, δεν έχει δοθεί εντολή έναρξης! Μέχρι στιγμής, γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες. Από τη στιγμή της έναρξης θα χρειαστούν έξι με οκτώ εβδομάδες για την ολοκλήρωση της προσωρινής λύσης, η οποία προσδοκά να βγάλει τον χειμώνα. Για τη μόνιμη λύση ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη έναρξης. Είναι κομβικής σημασίας η τοπική αυτοδιοίκηση να πιέσει και να πρωτοστατήσει για την άμεση έναρξη των εργασιών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κινητοποίηση

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, μετά την κατάρρευση της πρόχειρης γέφυρας του Ευήνου, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, προχωρώντας μάλιστα σε κατάληψη του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου.