Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο με τη βοήθεια της ομοιοδυναμικής

Η υγεία των φυτών και των δέντρων προέρχεται από τον αρμονικό διάλογο γης και σύμπαντος

-Διαφήμιση-
gaia-sense

Σε μια καταπράσινη χερσόνησο πάνω στη θάλασσα του Ιονίου, στο χωριό Κορακοχώρι του Νομού Ηλείας, μόλις 25 χιλιόμετρα από την Ολυμπία, βρίσκεται το κτήμα Μερκούρη, με παράδοση 150 ετών στην παραγωγή παρθένου ελαιολάδου, καθώς και κρασιών, αλλά και ξηρής μαύρης σταφίδας.

Ηλεία: Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο με τη βοήθεια της ομοιοδυναμικής

Η ατομική εταιρεία «Ελαιώνες Μερκούρη» και η ίδια η Χριστίνα Μερκούρη-Φράγκου, δισέγγονη του Θεόδωρου Μερκούρη, ξεκίνησε το 1995 με όραμα και επιμονή μια συστηματική προσπάθεια παραγωγής εξαιρετικού βιολογικού παρθένου ελαιολάδου, στο δικό της κομμάτι του κτήματος. Από το 2004, το βιολογικό ελαιόλαδο που παράγεται στους «Ελαιώνες Μερκούρη» είναι προϊόν βιοδυναμικής – ομοιοδυναμικής καλλιέργειας. Η υγεία των φυτών και των δέντρων, όπως και η θρεπτική τους αξία, προέρχεται από τον αρμονικό διάλογο γης και σύμπαντος.

Για να γίνει αυτό δυνατό, χρησιμοποιούνται ομοιοδυναμικά παρασκευάσματα –προερχόμενα από φυσικές ουσίες– σε ελάχιστες ποσότητες. Αυτά φέρουν μηνύματα στα φυτά, κατόπιν διάλυσης και δυναμοποίησης στο νερό. Ραντίζοντας τα φυτά ή τα δέντρα επιτυγχάνεται η διέγερση των κρυμμένων δυνατοτήτων τους όπως, μεταξύ άλλων, η διαδικασία της αντίστασης στα παράσιτα, στα έντομα, στους μύκητες και η ενεργοποίηση των διαδικασιών κάθαρσης από τοξικά υπολείμματα στο έδαφος, στα φυτά, στο νερό.

Το 20% της ετήσιας παραγωγής ελαιολάδου (κατά μέσο όρο 3-5 τόνους) των «Ελαιώνων Μερκούρη» εξάγεται στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελβετία. Επίσης, έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις. Μάλιστα, δείγματα, τα οποία αναλύθηκαν, έδωσαν υψηλές τιμές ελαιοκανθάλης, σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με τον μέσο όρο των δειγμάτων ελληνικών ελαιολάδων (99mg/kg), που συμπεριελήφθησαν σε μελέτη που πραγματοποίησε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

-Διαφήμιση-