Ικανοποίηση για τις τιμές σε βιολογικά πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ

Μια καλή χρονιά μετράνε οι βιοκαλλιεργητές εσπεριδοειδών στην Αργολίδα, που είναι ικανοποιημένοι τόσο από την ποιότητα των προϊόντων που παράγουν όσο και από την ποσότητα.

Ο Τάκης Κωνσταντόπουλος ασχολείται με τη βιολογική καλλιέργεια από το 2014 και είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Ανάμεσα στις καλλιέργειες με τις οποίες ασχολείται, είναι και τα γκρέιπφρουτ. Όπως εξηγεί, «πριν ασχοληθώ με τη βιολογική καλλιέργεια πίστευα ότι τα γκρέιπφρουτ είναι ο φτωχός συγγενής των εσπεριδοειδών, αλλά τώρα έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη, αφού η ζήτηση στη χώρα και ακόμα περισσότερο στο εξωτερικό είναι μεγάλη. Τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και ποσότητας όλα πήγαν καλά, αφού αφιερώσαμε αρκετό χρόνο για την παρακολούθηση της βιοκαλλιέργειας. Από την άλλη εβδομάδα έχουμε συγκομιδή και περιμένουμε ότι η τιμή θα έχει ως βάση τα 50 λεπτά που πήραμε πέρσι».

Σε ό,τι αφορά τα πορτοκάλια, ο κ. Κωνσταντόπουλος δηλώνει ικανοποιημένος από την παραγωγή. «Είχαμε καλύτερη ποσότητα από την περασμένη χρονιά και οι τιμές μας είναι πάνω από 35 λεπτά, ενώ τα συμβατικά από ό,τι ακούω είναι περίπου στα 20 λεπτά. Τώρα θα πάρουν σειρά και τα Μέρλιν», σημειώνει.

Βιολογική καλλιέργεια

Για το μέλλον της βιολογικής καλλιέργειας στην περιοχή του Κουτσοποδίου, ο κ. Κωνσταντόπουλος σημειώνει πως: «Το σημαντικό είναι ότι μαθαίνεις να καλλιεργείς με τον σωστό τρόπο που προστατεύει και εσένα αλλά και τους καταναλωτές από πιθανές παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει η αλόγιστη χρήση των φυτοφαρμάκων. Η μεγάλη διαφορά στην τιμή της πώλησης του προϊόντος είναι απλά μια επιβεβαίωση της ποιοτικής διαφοράς που υπάρχει με τα συμβατικά».