Ικανοποιητικές οι τιμές για τα βιολογικά της Αργολίδας

Θετική μπορεί να χαρακτηριστεί συνολικά η χρονιά για τους βιοκαλλιεργητές πεπονιών και καρπουζιών, όσον αφορά τη διαμόρφωση των τιμών μέχρι σήμερα. Το ίδιο καλή είναι η εικόνα και για τα κηπευτικά, καθώς δεν υπήρχαν προβλήματα κατά τη συγκομιδή τους. Μοναδικό μελανό σημείο αποτελεί η μείωση της παραγωγής πεπονιών κατά 40% λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν.

Όπως δήλωσε στην «ΥΧ» η βιοκαλλιεργήτρια Δήμητρα Τσακίρη, η οποία διαθέτει τα προϊόντα της στις λαϊκές βιολογικών, «το καρπούζι έφυγε από το χωράφι στα 35 λεπτά και το πεπόνι στα 70 λεπτά.

Στις βιολογικές αγορές, η τιμή του πεπονιού κινείται στα 2,50 ευρώ, ενώ για το καρπούζι στο 1,50 ευρώ». Σύμφωνα με την ίδια, «σε ό,τι αφορά την ντομάτα, δεν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες και η ζήτηση αναμένεται να καλυφθεί μετά τις 25 Ιουλίου. Αυτός είναι και ο λόγος που διατηρείται σε υψηλές τιμές. Το αγγούρι μπαίνει πλέον σε άλλη φάση, αφού σταματάει η Κρήτη και μπαίνει η υπόλοιπη Ελλάδα».

Οι τιμές για το αγγούρι είναι 2,50 ευρώ, ενώ για τις βιολογικές μπάμιες το ξεκίνημα σημαδεύεται με την τιμή των 5 ευρώ και στα 2,50 κινείται η μελιτζάνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στο αγγούρι, όσο και στην ντομάτα υπήρξε μείωση των ποσοτήτων.