ΗΠΑ: Αύξηση 4,5% στις πωλήσεις βιολογικών φρούτων και λαχανικών το 2021

Καταγράφηκαν έσοδα άνω των 21 δισ. δολαρίων

Με την αστάθεια της αγοράς και τις αγορές πανικού λόγω της πανδημίας COVID-19 να έχουν πλέον καταλαγιάσει, η ανάπτυξη της βιομηχανίας βιολογικών επανέρχεται προς τις ιστορικά υψηλές της τάσεις, σύμφωνα με την τελευταία επισκόπηση του αμερικανικού Οργανισμού Εμπορίου Βιολογικών Προϊόντων (OTA).

Μετά από μια άνευ προηγουμένου χρονιά, που σημαδεύτηκε από εκτεταμένο στοκάρισμα τροφίμων και ελλείψεις προμηθειών, η τελευταία έρευνα του OTA για τον κλάδο των βιολογικών δείχνει ότι οι καταναλωτές επέστρεψαν σε πιο σταθερά μοτίβα αγορών το 2021, επιλέγοντας να προμηθεύονται μόνο όσα χρειάζονται. Μεταξύ 2020 και 2021, οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων ξεπέρασαν τα 63 δισ. δολάρια, με συνολική αύξηση 1,4 δισ. δολαρίων (σ.σ. 2%) κατά τη διάρκεια του έτους.

Οι πωλήσεις τροφίμων, οι οποίες απαρτίζουν πάνω από το 90% των πωλήσεων βιολογικών προϊόντων, αυξήθηκαν στα 57,5 δισ. δολάρια (αύξηση περίπου 2%) και οι πωλήσεις εκτός τροφίμων έφτασαν τα 6 δισ. δολάρια (αύξηση 7%). Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά αντιπροσώπευσαν το 15% της συνολικής αγοράς βιολογικών, αποφέροντας έσοδα άνω των 21 δισ. δολαρίων το 2021, μια αύξηση περίπου 4,5% σε σχέση με το 2020.

Τα φρέσκα προϊόντα και τα αποξηραμένα φασόλια, τα φρούτα και τα λαχανικά συνετέλεσαν τα μέγιστα στην ανοδική τάση, καταγράφοντας αύξηση 6% και 6,5%, αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια του έτους.