ΗΠΑ: Χρηματοδότηση-ρεκόρ για την εξωστρέφεια των βιολογικών προϊόντων

Πάνω από 1 εκατ. δολάρια ανακοίνωσε ότι έλαβε η Αμερικανική Ένωση Εμπορίου Βιολογικών (ΟΤΑ) από το Πρόγραμμα Πρόσβασης στην Αγορά (MAP) του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) για την προώθηση των αμερικανικών βιολογικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο το 2023.

Πρόκειται για μια χρηματοδότηση-ρεκόρ, η οποία είναι σχεδόν 10% αυξημένη σε σύγκριση με τα επίπεδα οικονομικής ενίσχυσης του 2022 προς τον σύνδεσμο, και η μεγαλύτερη που έχει λάβει ποτέ η OTA από το MAP.

«Η ΟΤΑ είναι υπερήφανη που έχει υπάρξει επίσημη εταίρος στο Πρόγραμμα Πρόσβασης στην Αγορά του USDA για περισσότερα από 20 χρόνια, οδηγώντας σε τεράστιες νίκες για τη βιολογική βιομηχανία», δήλωσε η Sarah Gorman, διευθύντρια Διεθνούς Εμπορίου της Ένωσης. «Οι προσπάθειές μας έχουν διευρύνει την πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις μας, δημιουργώντας νέους πελάτες για τα αμερικανικά βιολογικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο, κάτι που μεταφράζεται σε εκατομμύρια δολάρια επιπλέον πωλήσεων».

Η παγκόσμια ζήτηση για βιολογικά προϊόντα αμερικανικής παραγωγής βρίσκεται σε πρωτοφανή επίπεδα. Στοιχεία του USDA δείχνουν ότι η αξία των βιολογικών εξαγωγών των ΗΠΑ σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ 2011 και 2021, φθάνοντας από περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια σε λίγο πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης σχεδόν 10% από το 2020 έως το 2021.

Ο Καναδάς και το Μεξικό είναι οι μεγαλύτεροι εξαγωγικοί προορισμοί των Ηνωμένων Πολιτειών, με την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν, την ΕΕ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να συμπληρώνουν τις δέκα πρώτες θέσεις στη λίστα των αμερικανικών βιολογικών εξαγωγών.

Για το επόμενο έτος, η ΟΤΑ σχεδιάζει να διαφημίσει τα βιολογικά προϊόντα αμερικανικής παραγωγής σε ένα ευρύ παγκόσμιο κοινό. Επί του παρόντος, έχει προγραμματισμένες δέκα διεθνείς δραστηριότητες για το 2023: Από τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση βιολογικών προϊόντων στον κόσμο, στη Γερμανία, έως εμπορικές αποστολές που εκτείνονται σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.