Καλιφόρνια: Ένα από τα ισχυρότερα οινοποιεία ξανασυστήνεται ως εταιρεία βιολογικών προϊόντων

Μία από τις πιο περίβλεπτες οινοπαραγωγούς εταιρείες της Καλιφόρνια αποφάσισε να αλλάξει το όνομά της, ώστε αυτό να δίνει έμφαση στη βιολογική και βιώσιμη γεωργία. Εδώ και μερικές μέρες, η Fetzer Vineyards της κομητείας Μεντοσίνο -το 19ο μεγαλύτερο οινοποιείο στις ΗΠΑ σύμφωνα με το Wine Business Monthly- ανακοίνωσε την αλλαγή της επωνυμίας της σε Bonterra Organic Estates, με άμεση ισχύ.

Η εν λόγω κίνηση αποτυπώνει τη δύναμη που αποκτούν ολοένα και περισσότερο τα βιολογικά μηνύματα για τους λάτρεις του κρασιού και έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς από πρωτοβουλίες άλλων μεγάλων εταιρειών παραγωγής κρασιού προκειμένου να υπογραμμίσουν το ζήτημα της υπεύθυνης περιβαλλοντικής διαχείρισης. Ενδεικτικά, το μεγαλύτερο οινοποιείο της χώρας, E&J Gallo, κυκλοφόρησε πρόσφατα μια σειρά βιολογικών κρασιών με την πανταχού παρούσα μάρκα Black Box.

Αυτές οι ανακοινώσεις αποτυπώνουν μια δραματική αλλαγή σκηνικού σε σχέση με όσα ίσχυαν πριν από μια δεκαετία, όταν το «βιολογικό κρασί» έφερε ένα γευστικό στίγμα στη μαζική αγορά. «Στο παρελθόν, υπήρχε η πεποίθηση ότι αν αγόραζες βιολογικά, έκανες έναν μικρό συμβιβασμό», δηλώνει στη San Francisco Chronicle ο διευθύνων σύμβουλος της Bonterra, Τζιανκάρλο Μπιαντσέτι. Όπως σημειώνει, αυτό έχει πλέον αλλάξει: «Τώρα τα βιολογικά είναι πιο mainstream».

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Technavio Research, η κατηγορία των βιολογικών κρασιών αναμένεται να αυξηθεί κατά 7% σε ετήσια βάση το 2022.