Οι καταναλωτές της Δυτικής Ευρώπης στρέφονται στο κρέας φυτικής προέλευσης

Η πλειονότητα των καταναλωτών στις μεγάλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης μειώνει τη συμβατική κατανάλωση κρέατος και στρέφεται σε φυτικά υποκατάστατα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Η μελέτη, η οποία ανατέθηκε από το Good Food Institute Europe, απευθύνθηκε σε 4.096 άτομα στη Γαλλία, στην Ισπανία, στη Γερμανία και στην Ιταλία, ρωτώντας σχετικά με τις καταναλωτικές τους συνήθειες, όσον αφορά το κρέας και τη στάση τους απέναντι στις βιώσιμες πρωτεΐνες.

Όπως διαπιστώθηκε, το 59% των ερωτηθέντων στη Γαλλία, το 50% στη Γερμανία, το 61% στην Ιταλία και το 58% στην Ισπανία έχουν μειώσει την κατανάλωση κρέατος τα τελευταία πέντε χρόνια. Επιπλέον, το 27% των Γάλλων, το 41% των Γερμανών, το 50% των Ιταλών και το 47% των Ισπανών τρώνε πλέον φυτικά υποκατάστατα κρέατος κάθε μήνα, ενώ το 1/4 των Γερμανών και των Ισπανών καταναλωτών σχεδιάζει να αυξήσει την κατανάλωση κρέατος φυτικής προέλευσης τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη, η έρευνα σκιαγραφεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών απέναντι στο συνθετικό κρέας, με το 65% των Ισπανών, το 55% των Ιταλών, το 57% των Γερμανών και το 1/3 των Γάλλων να εκφράζουν την προθυμία να το αγοράσουν όταν γίνει διαθέσιμο στην Ευρώπη. Καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το κρέας που παράγεται στο εργαστήριο θα έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, η μελέτη αναφέρει ότι το 38% στη Γαλλία, το 56% στη Γερμανία, το 58% στην Ιταλία και το 68% στην Ισπανία περιμένει από τις κυβερνήσεις να στηρίξουν το συνθετικό κρέας.

Και στις τέσσερις χώρες, οι περισσότεροι ερωτηθέντες ανησυχούν για τον αντίκτυπο της συμβατικής κτηνοτροφίας στο περιβάλλον, με το 60% των ανθρώπων στη Γαλλία και τη Γερμανία, το 71% στην Ιταλία και το 66% στην Ισπανία να υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει εναλλακτική λύση στην παραγωγή και στην κατανάλωση συμβατικού κρέατος.