Κατατέθηκε το συνεταιριστικό νομοσχέδιο, στο 35% η συμμετοχή του ιδιώτη επενδυτή

-Διαφήμιση-

Κατατέθηκε χθες 17/2 το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς («Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις»).

Το σχέδιο περιλαμβάνει 40 άρθρα ενώ στο άρθρο 12 υπάρχει η πρόβλεψη για τον ιδιώτη – επενδυτή (μέλος – επενδυτή). Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη η συμμετοχή του μέλους – επενδυτής παραμένει έως 35% όπως πρώτη είχε γνωστοποιήσει η «ΥΧ».

Συγκεκριμένα η εν λόγω διάταξη αναφέρει ότι «Στη γενική συνέλευση κάθε μέλος έχει μία (1) ψήφο για κάθε μία υποχρεωτική μερίδα εκτός από τα μέλη επενδυτές που μπορούν να έχουν ο καθένας περισσότερες από μία μερίδες με μία ψήφο για κάθε μερίδα, χωρίς όμως ο συνολικός αριθμός των ψήφων όλων των μελών – επενδυτών να υπερβαίνει το 35% του συνολικού αριθμού των ψήφων που διαθέτουν τα μέλη του ΑΣ». Στο άρθρο 38, γίνεται αναφορά στη σύσταση της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Θ.Ε.Α.Σ) που αποτελεί τη νέα εθνική συνεταιριστική οργάνωση και αναμένεται να αντικαταστήσει τη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ και τον ΣΑΣΟΕΕ όπως πρώτη είχε γράψει η «ΥΧ».

Διαβάστε ΕΔΩ το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Διαβάστε εδώ όλα τα συνοδευτικά έγγραφα

Δείτε ΕΔΩ το δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ

-Διαφήμιση-