Κέντρο Ερμηνείας Οίνου και Αποσταγμάτων Δράμας στη Χωριστή

Δικαιώνεται η πλούσια πολιτιστική παράδοση της Χωριστής, με την υλοποίηση «Κέντρου ερμηνείας Οίνου και Αποσταγμάτων Δράμας», ενός μουσείου μοναδικού, αφιερωμένου στον οίνο και στα αποστάγματα της περιοχής.

Το έργο εντάσσεται σε υποδράση του προγράμματος CLLD/LEADER με χρηματοδότηση άνω των 240.000 ευρώ. Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε και μέσα στο 2021 σχεδιάζεται το έργο να πάρει σάρκα και οστά. «Πρόκειται για μουσείο εικονικής πραγματικότητας που θα επιτρέπει σε πάρα πολλά παιδιά να επισκεφτούν αυτόν τον μοναδικό χώρο.

Ως δήμος επιδιώκουμε να τον συνδέσουμε με τη Δραμοινογνωσία, καθώς θα δίνει τη δυνατότητα για την ανάδειξη των εξαιρετικών μας κρασιών και του οινικού τουρισμού που είναι μοναδικός σε ολόκληρη την Ελλάδα», περιγράφει ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Το θεματικό μουσείο θα δημιουργηθεί σε χώρο του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής και, μάλιστα, «σε ιδιαίτερο σημείο στο μουσείο θα αναδεικνύεται η πολιτιστική ιστορία της Κοινότητας, γιατί ο Σύλλογος μετρά πάνω από 100 έτη λειτουργίας και είναι ο παλαιότερος Πολιτιστικός Σύλλογος της περιφέρειας, διαθέτοντας πλούσια και αξιόλογη πολιτιστική παράδοση».