Κερδίζει σταδιακά έδαφος η βιολογική αγορά της Λάρισας

Me σταθερά βήματα η βιολογική αγορά της Λάρισας κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη νέων καταναλωτών, οι οποίοι αποφασίζουν να κάνουν μία στροφή στις διατροφικές τους συνήθειες. Περίπου 20 βιοκαλλιεργητές του νομού εκθέτουν τα προϊόντα τους κάθε Τρίτη στην παραπήνεια περιοχή του Αλκαζάρ και κάθε Παρασκευή στη συνοικία Φιλιππούπολης. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η συνέπεια και η προσωπική σχέση που έχουν αναπτύξει με τους πελάτες.

Οι τελευταίοι, αν και σταθεροί, πάντα φέρνουν μαζί τους και κάποιον νέο φίλο και γνωστό για να ψωνίσει από μία μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως φρούτα (κυριαρχούν τα μήλα, τα κεράσια, τα ροδάκινα), λαχανικά, αβγά, όσπρια, άλευρα από παραδοσιακές παλιές ποικιλίες
και μελισσοκομικά προϊόντα.

«Ως σύλλογος έχουμε θέσει αυστηρές προϋποθέσεις και προδιαγραφές για να γίνει κάποιος μέλος, ενώ επιδιώκουμε συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους στα προϊόντα μας σχετικά με την επισήμανση και την ιχνηλασιμότητα», αναφέρει ο γραμματέας του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Νομού Λάρισας, Φώτης Τσαγγάλης.

«Με ανυπομονησία αναμένουμε και τη συγκρότηση Μεικτής Επιτροπής, από στελέχη της περιφέρειας, του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών και του Συλλόγου Βιοκαταναλωτών, η οποία θα ελέγχει την ομαλή διεξαγωγή της αγοράς», προσθέτει.

Με αφορμή και την προδημοσίευση της νέας πρόσκλησης για το μέτρο των βιολογικών στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014 -2020, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με τον κ. Τσαγγάλη, «θα πρέπει να δώσει λύση σχετικά με την προτεραιότητα που δίνει σε όσους έχουν πάρα πολλά στρέμματα ως προς την επιδότηση, αποκλείοντας έτσι τους μικρούς βιοκαλλιεργητές, οι οποίοι δίνουν έναν άνισο αγώνα για να παραμείνουν στη βιολογική καλλιέργεια».