Αυτό το άρθρο είναι 36 μηνών

Κερδίζουν έδαφος τα προϊόντα του Συνεταιρισμού ΜΕΝΟΙΚΙΟ στη Δράμα

27/06/2021
2' διάβασμα
kerdizoun-edafos-ta-proionta-tou-synetairismou-menoikio-sti-drama-234990

Τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα από αιγοπρόβειο γάλα, που φέρουν την υπογραφή ΜΕΝΟΙΚΙΟ, κατέκτησαν την καρδιά καταναλωτών, που αναζητούν μικρές μονάδες και καθετοποιημένη παραγωγή. Έδαφος κερδίζουν τα βιολογικά προϊόντα, τα οποία αυξάνονται σταδιακά, αλλά δεν μπορούν να παραχθούν ευρέως, καθώς «το βιολογικό κατσικίσιο γάλα είναι σε μικρές ποσότητες, δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες», εξηγεί ο ιδρυτής – πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Βιομηχανικού Συνεταιρισμού Μενοίκιο Δράμας, Βασίλης Μελενεκλής.

Στα νέα προϊόντα που προσθέτει στον κατάλογό της η γαλακτοπαραγωγική μονάδα περιλαμβάνεται η βιολογική γραβιέρα, ένα αποκλειστικά εξαγώγιμο προϊόν, το οποίο πρωταγωνιστεί στο Βέλγιο, που αποτελεί μία αγορά ισχυρότερη της ελληνικής με καλύτερη προοπτική.

Ο επιμένων… κατσικίσιο

«Η ταυτότητα του ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ήταν το κατσικίσιο προϊόν. Δεν χρησιμοποιούμε ούτε ένα γραμμάριο αγελαδινό γάλα», περιγράφει, μεταφέροντας και την ικανοποίηση πελατών του εξωτερικού μετά από δοκιμή της κατσικίσιας γραβιέρας, ένα προϊόν που «κερδίζει έδαφος και ανοίγει την πόρτα του καταναλωτή». Τα γαλακτοκομικά προϊόντα από κατσικίσιο γάλα χαρακτηρίζονται ως τάση της εποχής, σύμφωνα με τον κ. Μελενεκλή, αφού προτείνονται και σε άτομα που εμφανίζουν αλλεργία ή δυσανεξία στο αγελαδινό, λόγω της διαφορετικής σύνθεσης των πρωτεϊνών του.

Παρά το πλήθος των προσφερόμενων προϊόντων, εκείνο που επιβιώνει είναι το καλύτερο και το νοστιμότερο προσθέτει, απαντώντας στις προκλήσεις του ανταγωνισμού, και καλεί τους καταναλωτές να δοκιμάσουν τα προϊόντα του συνεταιρισμού που ακολουθούν την παραδοσιακή γραμμή παραγωγής.

Στα πλεονεκτήματά τους είναι ο απόλυτος έλεγχος της όλης διαδικασίας, από την καλλιέργεια των ζωοτροφών και την εκτροφή των ζώων, μέχρι τη συγκέντρωση γάλακτος και την παρασκευή των προϊόντων που ακολουθούν την παραδοσιακή φιλοσοφία και γεύση. Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση δίνει στην πρώτη ύλη που βασίζεται στον συνεταιρισμό, γιατί «διασφαλίζει την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων μοναδικής θρεπτικής αξίας».