Κι επίσημα σε πρόγραμμα συμβολαιακής με τη Χρυσάφης ΑΒΕΕ η Πειραιώς

Κι επίσημα σε πρόγραμμα συμβολαιακής με τη Χρυσάφης ΑΒΕΕ η Πειραιώς

Tη συνεργασία τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία από την εκτροφή των ζώων και την παραγωγή του γάλακτος μέχρι την μεταποίησή του σε τελικό προϊόν, ανακοίνωσαν η Τράπεζα Πειραιώς και η ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΑΒΕΕ.

Την πληροφορία για τη συμφωνία είχε πρώτο μεταδώσει το ypaithros.gr την Τρίτη 14 Ιουνίου.

Η εταιρεία ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΑΒΕΕ ιδρύθηκε στη Λήμνο το 1983. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία, αξιοποιώντας τις μοναδικές πρώτες ύλες του νησιού, όπως το πρόβειο και αίγειο γάλα, το αλεύρι από την ποικιλία σίτου «μαυραγάνι», παράγει μία ευρεία γκάμα γαλακτοκομικών και λοιπών προϊόντων, μεταξύ των οποίων το Καλαθάκι Λήμνου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), το Μελίχλωρο, το Κασκαβάλι, καθώς και τη φέτα (ΠΟΠ).

Σε όλα τα στάδια της παραγωγής, η εταιρεία ΧΡΥΣΑΦΗ εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ΕΝ ISO 22000:2005, ενώ, από το 2009, συνεργάζεται στενά με το «Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής» του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης. Η συνεργασία αυτή στοχεύει στην υλοποίηση εγκεκριμένων ερευνητικών προγραμμάτων, με σκοπό τη δημιουργία νέων καινοτόμων παραδοσιακών προϊόντων.

Η εταιρεία διαθέτει 10 σημεία λιανικής πώλησης στη Λήμνο, ευρύτατη παρουσία στην αγορά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και εξαγωγές σε χώρες, όπως Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική, ενώ απασχολεί σήμερα 60 άτομα προσωπικό, ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Επιπλέον, έχει λάβει πλήθος διακρίσεων από συμμετοχές σε διαγωνισμούς, αποσκοπώντας στη διεύρυνση της εξαγωγικής της δραστηριότητας και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων της Λήμνου στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής.

Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.