Κωνσταντίνος Μπαγινέτας: «Δύο Θητείες. Ένας Στόχος»

«Δύο Θητείες. Ένας Στόχος» είναι ο τίτλος του νέου έργου στη συγγραφική διαδρομή  του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνου Μπαγινέτα.

Στο βιβλίο, το οποίο διαρθρώνεται σε δύο ενότητες, ο συγγραφέας τολμά να παραθέσει από τη μια το στρατηγικό σχεδιασμό και τις προγραμματικές προτάσεις για την αγροτική οικονομία, τις οποίες η Νέα Δημοκρατία έθεσε στην κρίση του εκλογικού σώματος τον Ιούλιο 2019 και από την άλλη να παρουσιάσει το έργο που υλοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον πρώτο ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία και να το συγκρίνει με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αποδεικνύοντας, ότι η μετάβαση από την ιδεολογική, στρατηγική και προγραμματική συζήτηση στην εφαρμογή του σχεδίου είναι δυνατή.

Η αξία του βιβλίου αυτού είναι, ότι κυρίως μας δείχνει πως το θετικό αποτέλεσμα δεν επιτυγχάνεται με κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά με συστηματική, επίμονη και σκληρή δουλειά, η οποία με μια σειρά επιμέρους δράσεων διαμορφώνουν τις συνθήκες μιας ουσιώδους και συστηματικής θετικής αλλαγής.