Ξεκινά τη συμβολαιακή γεωργία ο ΑΣ Λαμίας

Στόχος είναι η καλύτερη αξιοποίηση των αγροτικών προϊόντων και η οικονομική ρευστότητα στην αγορά εφοδίων από τους αγρότες

Ξεκινά τη συμβολαιακή γεωργία ο ΑΣ Λαμίας
-Διαφήμιση-

Τη συμβολαιακή γεωργία και κτηνοτροφία έκανε πράξη ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαμίας. Πριν από έναν χρόνο, ξεκίνησε διάλογο με τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχής και τελικά, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, επήλθε συμφωνία.

Μιλώντας στην «ΥΧ», το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού, Δημήτρης Μητσόπουλος, αναφέρθηκε στην πορεία και τις προοπτικές αυτής της συνεργασίας: «Πριν από έναν χρόνο περίπου ξεκινήσαμε τη συζήτηση για τη συμβολαιακή γεωργία. Ήταν αυτή την εποχή που ξεκίνησε το ΟΣΔΕ και για τεχνικούς λόγους δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία. Όπως είναι γνωστό, ο συνεταιρισμός μας δραστηριοποιείται στη μεταποίηση και εμπορία πολλών αγροτικών προϊόντων. Χαρακτηριστικό γνώρισμα αποτελεί η ταυτότητα Lami, η οποία συνοδεύει πολλά γαλακτοκομικά μας προϊόντα στις αγορές. Έχοντας υπόψη τη μακροχρόνια εμπειρία της Τράπεζας Πειραιώς στα αγροτικά τραπεζικά προγράμματα και μέσω αυτής, θέσαμε σε εφαρμογή τη συμβολαιακή στην πράξη. Σύμφωνα με το πλαίσιο συνεργασίας, θα δοθεί μια κάρτα στους συνεργαζόμενους, για την αγορά των εφοδίων τους. Η άμεση πληρωμή των πρώτων υλών για τις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις θα έχει ως αποτέλεσμα τη διαπραγμάτευση καλύτερων τιμών. Παράλληλα, όμως, επιδιώκουμε και την αγορά των προϊόντων που παράγουν. Ξεκινάμε με το γάλα (αγελαδινό και αιγοπρόβειο) για τους κτηνοτρόφους, και με το βαμβάκι, το καλαμπόκι και το σιτάρι για τους γεωργούς».

Ξεκινά τη συμβολαιακή γεωργία ο ΑΣ ΛαμίαςΒλέποντας τις προοπτικές που ανοίγει μια τέτοια συνεργασία στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, ο κ. Μητσόπουλος αναφέρθηκε και σε μελλοντικές συνεργατικές δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν: «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, θα μπορέσουμε να εντάξουμε περισσότερα προϊόντα σε αντίστοιχα προγράμματα, έτσι ώστε να δώσουμε προστιθέμενη αξία. Με το πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας που αναδείξαμε στην περιοχή μας, ανοίξαμε έναν καινούργιο κύκλο στην παραγωγή ζωοτροφών. Η μέχρι τώρα παρουσία μας στη διαχείριση των Μέτρων του ΠΑΑ έδειξε την ανοδική μας πορεία σε σύγκριση με παλαιότερες πρακτικές. Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών του ΑΣ Λαμίας, με τον πολυδιάστατο ρόλο του, δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να αξιοποιούν καλύτερα τα αγροτικά προγράμματα».

-Διαφήμιση-