Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων στο Ην. Βασίλειο

Ανάπτυξη κατά 9,5%, τη μεγαλύτερη που κατέγραψε η χώρα από το 2006, σημείωσαν οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων στο Ην. Βασίλειο το 2020. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Nielsen, έως τις 3 Οκτωβρίου του 2020, η ανάπτυξη στον κλάδο ξεπέρασε αυτήν του 4,5% της προηγούμενης χρονιάς, ανεβάζοντας την αξία της συγκεκριμένης αγοράς στις 2,6 δισ. λίρες, παραπάνω από τις 2,5 δισ. που προβλεπόταν αρχικά. Μάλιστα, η ανάπτυξη του κλάδου ξεπέρασε την αντίστοιχη των συμβατικών, η οποία και καταγράφηκε στο 6,6% την ίδια περίοδο.

Σημαντικότερη κατηγορία παρέμεινε αυτή των γαλακτοκομικών, με την αξία τους να ανέρχεται στις 450 εκατ. λίρες. Κονσέρβες και συσκευασμένα αναπτύχθηκαν επίσης κατά 16,6%, με την αξία τους να ανέρχεται στις 299 εκατ. λίρες, ενώ κρέας, ψάρια και πουλερικά αναπτύχθηκαν κατά 12,5% με την αξία τους να ανέρχεται σε 183 εκατ. λίρες.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που αναλύθηκαν πρόσφατα στο ψηφιακό συνέδριο της Soil Association, μεγάλη απήχηση είχε τον Σεπτέμβριο η καμπάνια των Βιολογικών, αυξάνοντας τις πωλήσεις κατά 12,5% και ξεπερνώντας την τάση των συμβατικών πωλήσεων για μία ακόμη φορά.

«Είναι πιθανώς η μεγαλύτερη αλλαγή που έχω δει όσον αφορά την ανάπτυξη και τη διάρθρωση της αγοράς και λειτούργησε πολύ καλά για τα βιολογικά» σχολίασε, μεταξύ άλλων, η Finn Cottle, σύμβουλος εμπορίου της Soil Association Certification.