Κήρυξη της Ζαχλωρούς σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας

Κήρυξη της Ζαχλωρούς σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ζήτησε ο Περιφερειάρχης
-Διαφήμιση-
Η περιοχή της Κάτω Ζαχλωρούς λίγο έξω από τα Καλάβρυτα, εξακολουθεί να παραμένει αποκλεισμένη μέχρι νεωτέρας, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν από την εκδήλωση των κατολισθητικών φαινομένων.
Το σημείο κρίθηκε από επιτόπιο έλεγχο γεωλόγων και τεχνικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επικίνδυνο για μεγαλύτερες κατολισθήσεις και ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός έως ότου γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες για την άρση της επικινδυνότητας.
 
Το γεωλογικό φαινόμενο που προκλήθηκε από τις πολλές βροχές που έπεσαν φέτος αλλά και τους όγκους νερού που έχουν συσσωρευτεί μετά και το λιώσιμο των πάγων, είναι σε εξέλιξηενώ από το Σάββατο έχουν διακοπεί προσωρινά και τα δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου από Διακοπτό προς Καλάβρυτα.
 
Με επείγον έγγραφό του, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, είχε ζητήσει τη συνδρομή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και την αποστολή ειδικών από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να εκτιμήσουν την κατάσταση της κατολίσθησης, σε σχέση και με τις γραμμές του Οδοντωτού, που περνά κάτω από το χωριό.
Σε συνέχεια των εγγράφων που είχε αποστείλει ο Δήμος Καλαβρύτων προς τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και τον διευθύνοντα σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη 
 
και ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα που κατατέθηκε, ο Περιφερειάρχης, ζήτησε σήμερα Μ. Δευτέρα, με έγγραφο που απέστειλε προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,την κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Κοινότητας Κάτω Ζαχλωρούς του Δήμου Καλαβρύτων.
 
Πηγή: ert.gr
-Διαφήμιση-