Λαμβάνει διαστάσεις η αποκάλυψη της «ΥΧ» για το δείγμα φέτας με αγελαδινό γάλα

Έντονη κινητικότητα προκάλεσε η αποκάλυψη της «ΥΧ» περί του ελεγχόμενου για νοθεία δείγματος φέτας με αγελαδινό γάλα που ανιχνεύθηκε, μετά από ενέργειες του Έλληνα εκπροσώπου της γερμανικής Trienon (επιχείρηση διακίνησης φέτας), Σάββα Τριανταφυλλίδη, από γερμανικά εργαστήρια.

Η Trienon συνεργαζόταν με τέσσερις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, οι οποίες παρήγαγαν φέτα ιδιωτικής ετικέτας για τη γνωστή γερμανική αλυσίδα σούπερ – μάρκετ “Aldi”. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Παρασκευής 19/3, ο ίδιος θορυβήθηκε από την -«παράλογα χαμηλή τιμή» όπως τη χαρακτήρισε- τιμή στην οποία πωλούσε τη φέτα ιδιωτικής ετικέτας, μεγάλη θεσσαλική τυροκομική επιχείρηση (6,95 ευρώ/κιλό) και απέστειλε τυχαία δείγματα φέτας της εν λόγω επιχείρησης σε γερμανικά εργαστήρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ» τα επίμαχα αποτελέσματα των εργαστηρίων γνωρίζει ο γερμανικός οργανισμός για την ασφάλεια των τροφίμων.

Η «ΥΧ» θα επανέλθει στο θέμα στο φύλλο της ερχόμενης Παρασκευής (26/3) κρατώντας σας ενήμερους για όλες τις εξελίξεις αυτού του εθνικής σημασίας θέματος.

Σε εξέλιξη η έρευνα του ΕΛΓΟ, ανακοινώσεις μετά το δημοσίευμα της «ΥΧ»

Χθες Κυριακή 21/3 ο ΕΛΓΟ – «Δήμητρα» προέβη σε ανακοίνωση για το θέμα επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος από τα κλιμάκια του οργανισμού για τα δείγματα της εν λόγω επιχείρησης. Για το θέμα εξέδωσαν επίσης ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ 25.

Η ανακοίνωση του ΕΛΓΟ έχει ως εξής:

Πρώτιστη προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ είναι η διασφάλιση της ποιότητας των κορυφαίων προϊόντων μας ΠΟΠ/ΠΓΕ

«Πρώτιστη προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η διασφάλιση της ποιότητας των κορυφαίων προϊόντων μας ΠΟΠ/ΠΓΕ. 

Προϊόντα τα οποία διαφημίζουν τη χώρα μας στο εξωτερικό, στηρίζουν την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία και διασφαλίζουν υψηλές τιμές για τους παραγωγούς μας.

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΦΕΤ, διεξάγουν συνεχείς ελέγχους, ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητα, η τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής των προϊόντων καθώς και οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.

Σχετικά με πρόσφατες καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν συγκεκριμένη εταιρεία που εξάγει φέτα στο εξωτερικό, αμέσως μόλις περιήλθαν σε γνώση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ, διετάχθη η πραγματοποίηση ενδελεχούς έρευνας, ο σχολιασμός της οποίας – κατά πάγια πρακτική – δεν επιτρέπεται μέχρι την ολοκλήρωση της».

Διαβάστε επίσης την αποκάλυψη της ΥΧ για το ελεγχόμενου για νοθεία δείγμα φέτας με αγελαδινό γάλα που εντοπίστηκε στη Γερμανία

Τριγμοί στα θεµέλια της φέτας από το δείγµα µε αγελαδινό γάλα στη Γερµανία