Μαθητές του Γυμνασίου Σαραβαλίου μετέτρεψαν σκουπιδότοπο σε όμορφο δενδροπερίβολο

Το φυσικό περιβάλλον στα χέρια των παιδιών

Ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Σαραβαλίου στον Δήμο Πατρέων μετέτρεψε έναν σκουπιδότοπο σε όμορφο δενδροπερίβολο, έχοντας στο πλευρό της την Τοπική Κοινότητα και τον Φιλοδασικό Προοδευτικό Σύλλογο «Άγιος Νικόλαος», που είχε και την πρωτοβουλία και την υλικοτεχνική υποστήριξη του δήμου. Στον χώρο υπήρχαν διάσπαρτα λάστιχα φορτηγών και δίκυκλων, καθώς και παλιά οικιακά έπιπλα, τα οποία περισυλλέχθηκαν και στη συνέχεια έγινε φύτευση δέντρων από τους μαθητές του Γυμνασίου Σαραβαλίου, οι οποίοι δήλωσαν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το φυσικό κάλλος της περιοχής όπου γεννήθηκαν και μεγαλώνουν.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Σαραβαλίου, Σπύρος Κασπίρης, ο πρόεδρος του Φιλοδασικού Συλλόγου, Τάκης Ξυπολιάς, και ο διευθυντής του Γυμνασίου, Γιώργος Γιωτόπουλος, οργάνωσαν και συντόνισαν την όλη επιχείρηση. Η εικόνα του χώρου πριν από την παρέμβαση των μαθητών και μετά έδειξε τη δυνατότητα της κοινωνίας να προστατέψει το συμφέρον της όταν είναι άγρυπνη και ενεργή.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη στην περιοχή του αντιδημάρχου Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, Τάκη Πετρόπουλου, και του διευθυντή της Υπηρεσίας, Παναγιώτη Κωστόπουλου, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Κοινότητας και το ΔΣ του Φιλοδασικού για την αποτροπή αδικαιολόγητης κοπής δέντρων στο δάσος Ομπλού – Κεφαλοβρύσου, η οποία προβληματίζει τους κατοίκους.

Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς για να απλωθεί στην πόλη ένα δυναμικό δίκτυ προστασίας του περιαστικού και αστικού πρασίνου για υγιές περιβάλλον.