Τα μάτια στραμμένα στον θρησκευτικό τουρισμό έχει η Δυτική Ελλάδα

Ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση του προσκυνηματικού και γενικότερα του θρησκευτικού τουρισμού, που είναι από τις πιο σημαντικές και δυναμικές μορφές ειδικού τουρισμού, δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε μια προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής της περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, είχε συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ανοίγοντας ουσιαστικά δίαυλο επικοινωνίας για την ανάδειξη του προσκυνηματικού τουρισμού. Στη συνάντηση συζητήθηκε η προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού και ιδιαίτερα του προσκυνηματικού με την ανάληψη πρωτοβουλιών, κοινών δράσεων και συντονισμένων ενεργειών, για τα οποία ο αντιπεριφερειάρχης έλαβε τη βεβαίωση στήριξης των ενεργειών από τον Μακαριότατο.

«Ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, καθώς η αναζήτηση του ανθρώπου για το θείο ήταν πάντα ένας λόγος για τη μετακίνησή τους και καθώς λαμβάνει τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου η τουριστική ανάπτυξη είναι βέβαιη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κοροβέσης.

Να σημειωθεί ότι η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία έχουν μεγάλες δυνατότητες στον θρησκευτικό προσκυνηματικό τουρισμό. Βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες με την αξιόλογη εικονογράφησή τους, τα ψηφιδωτά, τις τοιχογραφίες και τις σπάνιες εικόνες τους, οι επιβλητικοί καθεδρικοί ναοί, τα ξωκλήσια και τα προσκυνήματα της υπαίθρου μαρτυρούν τον κρυμμένο θρησκευτικό πλούτο, αλλά και τα χτισμένα μοναστήρια σε πανέμορφες τοποθεσίες.

Η νέα αυτή φιλοσοφία, που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα του τουρισμού, αναμένεται να δώσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς οι επισκέπτες, πέρα από τις εκκλησίες και τα θρησκευτικά μνημεία, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα τοπικά αγροτικά προϊόντα της κάθε περιοχής και να γνωρίσουν από κοντά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.