Μελέτη της UBS: Στα 85 δισ. δολάρια η αγορά φυτικών πρωτεϊνών έως το 2030

-Διαφήμιση-

Αλματώδη ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς φυτικών πρωτεϊνών και υποκατάστατων κρέατος μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες προβλέπει η UBS, καθώς το αυξημένο ενδιαφέρον για την υγεία και το περιβάλλον και η εξέλιξη της τεχνολογίας τροφίμων κάνουν ολοένα και περισσότερους καταναλωτές να «πειραματίζονται» ή να υιοθετούν τη χορτοφαγική διατροφή.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της ελβετικής επενδυτικής εταιρείας, η εν λόγω αγορά, που το 2018 κινούνταν στα 4,6 δισ. δολάρια, μπορεί να φτάσει τα 85 δισ. δολάρια μέχρι το 2030, καταγράφοντας μια ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 28%.

Μάλιστα, η UBS σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις τους είναι συντηρητικές, καθώς η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σε ζητήματα περιβάλλοντος και ευζωίας των ζώων, σε συνδυασμό με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, μπορούν να ανεβάσουν τα νούμερα αυτά ακόμα ψηλότερα.

«Η ιδέα της απομίμησης κρέατος ακουγόταν σχεδόν κωμική πριν από 20 χρόνια. Πλέον όμως δεν προκαλεί γέλιο, δεδομένης της εντυπωσιακής ανάπτυξης της εν λόγω βιομηχανίας», σχολιάζει σχετικά ο αναλυτής της UBS, Wayne Gordon.

Μεταξύ άλλων, η μελέτη αναφέρεται στις περιπτώσεις της Beyond Meat (εταιρεία που παράγει χορτοφαγικά μπέργκερ και η μετοχή της οποίας στη Γουλ Στριτ ξεπέρασε τον περασμένο μήνα τα 200 δολάρια), της Impossible Foods, αλλά και στο αυξημένο ενδιαφέρον για τα φυτικά ροφήματα, η αγορά των οποίων στο διάστημα 2012-2017 διευρύνθηκε 60%, φτάνοντας τα 21 δις. δολάρια.

 

Διαβάστε επίσης:

Ολική καταστροφή της χοιροτροφικής παραγωγής της φοβάται η Βουλγαρία από την αφρικανική πανώλη των χοίρων

-Διαφήμιση-