Οι μελισσοκόμοι εκπαιδεύονται

Σε ένα πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης, με στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων των μελισσοκόμων της ευρύτερης περιοχής της Εύβοιας, προχώρησε το Κέντρο «Δήμητρα» του ΕΛΓΟ Νέας Αρτάκης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις ταχύρρυθμης εκπαίδευσης μελισσοκόμων του ΥΠΑΑΤ.

Στόχος του είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση των μελισσοκόμων στις νέες τάσεις της μελισσοκομίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση σε μεθόδους εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών, τυποποίηση, εμπορία και σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων.

Παράλληλα, εκπαιδευόμενοι θα ολοκληρώσουν τις γνώσεις τους γύρω από θέματα που έχουν σχέση με τη μελισσοκομία, όπως επίσης και την πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων ως ΠΟΠ και ΠΓΕ. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην παρασκευή σύνθετων προϊόντων με βάση τα προϊόντα κυψέλης, όπως καλλυντικά διατροφικά είδη, φάρμακα, έτσι όπως αυτά προβλέπονται από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Η εκπαίδευση και η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μελισσοκόμων θα γίνει από ειδικούς του χώρου με πολύχρονη εμπειρία στη μελισσοκομία.