Ναύπακτος: Αιτήματα για ενίσχυση των δομών υγείας

Προβληματική παραμένει η κατάσταση των μονάδων υγείας του Δήμου Ναυπακτίας, κυρίως σε υλικοτεχνική υποδομή. Οι πρόεδροι των κοινοτήτων της δυσπρόσιτης περιοχής της Ορεινής Ναυπακτίας αναγκάστηκαν να προβούν σε έγγραφη διαμαρτυρία και το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα, μετά τη μετακίνηση ενός επιβατικού οχήματος ιατρικών υπηρεσιών από το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, το οποίο αποτελούσε δωρεά προς την εν λόγω δομή, σε υγειονομική μονάδα άλλου νομού.

Από το καλοκαίρι του 2023, ο οδηγός και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας συνταξιοδοτήθηκαν, χωρίς να αντικατασταθούν, ενώ μετακινήθηκε το δωρισμένο όχημα για να καλύψει τις ανάγκες άλλης υπηρεσίας. Ωστόσο, και το δεύτερο όχημα που είχε δεσμευθεί για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας μετακινήθηκε για τις ανάγκες άλλης υπηρεσίας και, μάλιστα, σε άλλον νομό. Το αποτέλεσμα είναι να μην υφίσταται όχημα για την κάλυψη των περιστατικών στην περιοχή και να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ιατρικής κάλυψης των κατοίκων.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, έχοντας ως στόχο την παροχή υψηλής υγειονομικής κάλυψης των κατοίκων της περιοχής, και λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των περιοχών του δήμου, που εκτείνονται από τον Γαλατά έως τη Γραμμένη Οξυά, καθώς και την υψηλή επισκεψιμότητα της περιοχής, με το ψήφισμά του απαιτεί την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των μονάδων υγείας της περιφέρειας και τον σεβασμό των δωρεών που εξυπηρετούν τον σκοπό αυτόν.

Ζητά, μεταξύ άλλων, την αναπλήρωση της ειδικότητας οδηγού και κάθε άλλης ειδικότητας υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας και την πλήρη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Πλατάνου Ναυπακτίας, για την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες της Δυτικής Ναυπακτίας.