Νέα εποχή φέρνει το ψηφιακό ραδιόφωνο

Νέα εποχή φέρνει το ψηφιακό ραδιόφωνο
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Το ψηφιακό ραδιόφωνο φέρνει νέες εμπειρίες ακρόασης κι από τους περίπου 11.000 σταθμούς που είναι στην Ευρώπη, οι περίπου 1.000 ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί αλλά και οι πολίτες καλούνται να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον. Τα παραπάνω αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην ημερίδα για το μέλλον του ραδιοφώνου στο υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, παρουσία ξένων εμπειρογνωμόνων.

Εμπειρίες και προοπτικές πάνω στο ψηφιακό ραδιόφωνο, που αυξάνεται και πληθύνεται με ραγδαίους ρυθμούς στις ευρωπαϊκές χώρες, διότι δίνει τη δυνατότητα για κάλυψη εντός του κράτους, εξασφαλίζει οφέλη ως προς την υγεία γιατί έχει χαμηλότερες εκπομπές και δημιουργεί μια νέα αγορά. Το γεγονός αυτό θα επηρεάσει και τα αυτοκίνητα, διότι σε χώρες, όπως η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν αλλάξει και οι υποδομές. Μερικά από τα ζητήματα αυτά ανέπτυξαν, σε βιντεοσκοπημένη ομιλία της από γιγαντοοθόνη, η αρμόδια επίτροπος για την Ψηφιακή Πολιτική, Μαρίγια Γκάμπριελ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος και διακεκριμένοι ομιλητές από το DAB+.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Με το νέο νόμο που πέρασε η ελληνική κυβέρνηση στις 15/1/2018 υπάρχει η δυνατότητα για ψηφιακό ραδιόφωνο με στόχο την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών. Το θέμα του ψηφιακού ραδιοφώνου, ήδη θα πρέπει ν΄ απασχολεί και τους καταναλωτές, διότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ιθυνόντων, κυκλοφορούν περί τα 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα, τα οποία θα χρειαστεί ν΄ αναπροσαρμοστούν αλλά θα μπορούν οι οδηγοί να ακούν προγράμματα και να απολαμβάνουν νέες υπηρεσίες, χωρίς να ακούγονται παράσιτα. 

-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας